Volg ons

Limburg Weekend

Omdat Limburg voor de meeste Randstedelingen al gauw als ver weg klinkt, was er bedacht om 2 wedstrijden in 1 weekend te plannen. Zaterdag 25 juli op De Golfhorst en zondag 26 juli in Brabant op De Swinkelsche. Iedereen was vrij om voor een van beide wedstrijden te kiezen, maar uiteindelijk waren er 27 spelers die er een compleet golfweekend van maakten.

Voor de eerste dag was de weersvoorspelling niet zo best en de ronde begon inderdaad met een klein miezerbuitje. Maar terwijl het Westen van het land de volle laag kreeg, werd het in het mooie Limburg al snel droog en lekker warm. Wel voelde het een beetje benauwd aan en dat maakte het op deze heuvelachtige baan best pittig voor degenen die niet over een elektrische trolley beschikten.

Desondanks werd er erg goed gespeeld en er werden maar liefst 12 birdies gemaakt. Dat is knap, maar Jeroen Snelders stal de show met een prachtige eagle op hole 6! Rob de Kievith, Conny van Leeuwen en ondergetekende kwamen binnen met een netto score van 75. Joep Lorteije deed het nog wat beter met een 72 netto. Maar de dagwinnaar werd Otto Hubregtse met 70 netto. Een geweldige prestatie, aangezien hij maar 3 slagen meekreeg.

Op dag 2 stonden we allemaal weer fris en fruitig aan de start op de prachtige baan van De Swinkelsche. Het was mooi weer, maar er stond wel een aardig briesje. En dat maakte deze toch al niet zo eenvoudige baan voor velen tot een ware test. Als je hier de fairways mist, zit je meteen goed in de problemen en voor je het weet zijn al je voornemens voor een mooie score in rook opgegaan (sprak hij uit eigen ervaring ;-)).

Maar... moeilijk of niet, het is toch altijd wel een feest om op De Swinkelsche te spelen. En ook hier toch ook weer veel spelers die goed wisten te scoren en er werden 11 birdies genoteerd. John Vissers en Ulrich Chin-Kon-Sung werden 3e en 4e met een score van 73 netto. Geen eagle deze keer voor Jeroen, maar wel een mooie tweede plaats met 72 netto. En dan was daar weer Otto. Ook op de tweede dag was hij de beste, deze keer met 71 netto en dus ook een verbetering van zijn toch al lage handicap.

Het was dan ook voor niemand meer een verrassing wie het totaalklassement ging winnen. Otto de Ongenaakbare was dit weekend simpelweg te goed voor ons allemaal. Gefeliciteerd, het was echt meer dan verdiend! De strijd om de tweede plaats was nog wel spannend, want Jeroen en Joep kwamen allebei op een totaal van 149 netto. Op basis van de handicaps werd Jeroen daarmee tweede en Joep derde.

Al met al was het een leuke opzet en dit soort weekends gaan we volgend jaar absoluut vaker inplannen. Nu eerst op naar het Duitsland Weekend van 7-8-9 augustus.

Tot gauw!

Dylan Weggeman

Meer foto's van onze huisfotograaf Rokie vind je hier en hier.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen