Volg ons

Jubileum ZT 2021 - Breuninkhof

Ronde 2 van de Jubileum ZT bracht ons op 17 april iets ten oosten van Apeldoorn (gezien vanuit het westen) bij Golfpark De Breuninkhof. Voor veel spelers een eerste kennismaking met deze nieuwe partnerbaan. De Breuninkhof is een zeer lange en smalle baan met 18 verschillende afslagplaatsen voor heren en dames. 

Met par 4 holes van net tegen maar ook ruim over de 400 meter zoals gezegd lang te noemen. Je hebt misschien een beetje het gevoel dat je veel heen en weer speelt maar er is voldoende variatie in de holes om goed de aandacht erbij te houden. 

Ook deze ronde direct volle bak met 30 spelers in 10 flights. Dat het even wennen was in de baan bleek wel uit het feit dat het niet erg snel ging in de baan. Op hole 2 was het al direct wachten met 3 flights. Door het langzame speltempo kwamen de laatste flights te laten bij hole 10 waar er al andere flights weer klaar stonden om af te slaan op hole 1. In goed overleg werd er geritst.

Dat de baan lastig was, je krijgt hier best veel slagen mee, blijkt wel uit de scores. Hoog in de negentig netto tot laag in de 70. Geen echte uitschieters. De top 3 als volgt: 3e plaats Arno Joosen met 92 bruto en 76 netto. Tweede plaats voor Jenny Schuitema met 103 bruto en 73 netto. Maar uiteindelijk de nummer 1, mede vanwege de lagere handicap, Francine Kruyt met 95 bruto en ook 73 netto. Gefeliciteerd dames en heer met het podium. Helaas geen prijsuitreiking na afloop wel voor wie dat wilde een "to go" optie.

Veel positieve geluiden over deze nieuwe partnerbaan. Genoeg spelers die aangaven dat ze nog wat recht te zetten hebben een volgende keer.

Dank aan een ieder die richting Bussloo is gekomen. Tot een volgende Zomer Tour of ander evenement. 

Groet

Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen