Volg ons

Jubileum ZT 2021 - Reymerswael

Bij de Jubileum Zomer Tour hoop je toch op dagen dat het echt zomer is. Ook bij deze ronde op golfbaan Reymerswael. Tijdens de rit naar dit unieke stukje net niet België zal menig speler gedacht hebben om voor Bergen op Zoom weer huiswaarts te gaan. Het kwam echt met bakken uit de hemel. Maar goed je bent er dan toch dus dan maar ook op tijd van start. De baan was vrij leeg. Verrassend. :-)

De start van de ronde was niet echt fijn. Striemende wind en regen. Dat maakte dat er al een paar vroege uitstappers waren die de sprint naar de auto inzette. Na die eerste holes doorbijten werd het eindelijk best nog mooi weer. De wind werd even iets minder en aan het eind kwam de zon er nog door. Voor de laatste flight was het vanaf hole 5 prima weer. 

Voor eigenlijk de meeste spelers een eerste kennismaking met deze nieuwe partnerbaan. En het mag gezegd worden de reacties na afloop waren zeer positief en lovend. Wat een leuke baan waar je op alle manieren getest wordt. De holes lopen in alle richtingen dus na 2 holes wind mee heb je vervolgens de wind overdwars en dan weer vol tegen. De baan is vrij smal op sommige plaatsen met aan de buitenkant regelmatig OB en taaie rough. En dan aan de binnenkant nog genoeg water. Het uitzicht is niet altijd even mooi richting de Antwerpse industrie maar de uitkijk op hole 14 over de Westeschelde is dan weer fraai. Hier gaan we vaker teruggkomen. En dat is al volgende week wanneer we de finale van de Xperon Winter Tour daar zullen spelen. Dit rondje voorspelen was voor een ieder erg nuttig.

Uiteindelijk ging het natuurlijk nog wel ergens om. Derde deze dag Sandy met 102 bruto en netto 78. Op de 2e plaats ondergetekende met 97 bruto en ook 78 netto. De beste netto score vandaag voor Arno met 92 bruto en ook 78 netto! Uiteindelijk op exact handicap de 50 punten voor het klassement dus naar Arno. 

Na afloop konden we - door de wind was het een beetje fris - napraten, drinken en eten op het terras. Volgende week dus de WT finale op Reymerswael. Hopelijk met iets minder wind en regen. Ik kijk er nu al naar uit. Zeker omdat ik op een aantal holes nog wat recht te zetten heb.

Groet,

Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen