Volg ons

Jubileum ZT 2021 finale - Scherpenbergh

Wat een contrast. Eind mei speelden we de Winter Tour finale in stralend weer bij 21 graden. De finale van de Jubileum Zomer Tour helaas onder andere condities. Vier uur lang, er was een kleine droge periode van twee holes, speelden we in de regen. Gelukkig zonder wind en een prima temperatuur. Met een goede paraplu en regenkleding was het nog te doen.
De baan lag prima bij. De greens natuurlijk wel nat en zacht (repair pitchmarks!) maar de rol en snelheid was prima. De fairway niet echt doorweekt.
Door het “slechte” weer hadden we de baan geheel voor onszelf. En hoe heerlijk is het om in je eigen tempo door de baan te kunnen gaan. In ongeveer 4 uur binnen in dit weer was zeker niet slecht.

Deze ronde waren er twee leary’s. Op hole 3 was het Jeroen Snelders die de bal het dichtst bij de hole sloeg. Op hole 17 was het Arno die z’n naam mocht noteren. Gefeliciteerd heren.

Redelijk wat birdies deze ronde. Sandy, Arno en Armstrong elk 1 birdie. Voor elk een Xperon birdie bal gesponsord door 54Down. Idzerd, Leen en Thomas elk 2 birdies. Voor hen een birdiebal en een glazenvogeltje. Ondergetekende kon 3 cirkeltjes op de kaart noteren. Altijd lekker om meteen met een birdie te beginnen.

En dan de uitslag. Na 22 reguliere rondes ontvingen de finalisten extra handicap slagen op basis van de ranking in het klassement en de plaatsing voor de finale. Vandaag bleek, ook met de extra slagen, dat het nodig was om laag in de 60 te eindigen. En met het natte weer en de natte baan toch een lastige opgave. Het zat uiteindelijk zeer dicht bij elkaar.

De top 5 van deze finale als volgt: 5e plaats voor Frans van Leeuwen (4 extra slagen kado) met bruto 77 en 68 netto. De vierde plaats voor Sandy Rietveld Nielsen (8 extra slagen kado) met bruto 90 en netto 66.
Op de derde plaats Thomas Hoyer (7 extra slagen kado) met 87 bruto en ook 66 netto. Tweede Armstrong Okobia (6 extra slagen kado) met 86 bruto en 65 netto.
Met een bruto score van 79 en een netto score van 64, met 4 slagen kado, kon ik het glaswerk voor de 1e prijs weer mee naar huis nemen. Het was een ronde waar veel lukte, er ook een kleine smet op de kaart was, maar ik net 1 slag genoeg had om voor te blijven op de rest van het veld.
De top 3 plaatst zich hiermee ook voor de GVN Masters op 16 oktober op Rhoon.

Dank aan alle deelnemers die mee hebben gedaan aan de GVN Jubileum Zomer Tour 2021. Het was een lang en raar zomerseizoen met helaas een natte afsluiting. Dank aan de finalisten die richting Apeldoorn zijn gekomen.
Ik kijk nu al uit naar de zomer serie in 2022.

Op 24 oktober gaan we van start met de wintertour.  Houd de golfkalender goed in de gaten voor alle komende wedstrijden dit jaar en in 2022.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen