Volg ons

GVN Strokeplay 2022

Een beetje motregen tot een licht buitje op zaterdag en heerlijk stralend weer op zondag. Op Bentwoud de rough stevig. Op Rhoon een mindere rol. Uiteindelijk gewoon een heerlijk weekend waarin 34 GVN leden aanwezig waren voor het 2022 clubkampioenschap.

Op zaterdag de eerste ronde op de baan van Bentwoud. Zoals gezegd af en toe wat regen en hoge en taaie rough waar het moeilijk was de bal te vinden of om deze er goed uit te krijgen. Met een bruto kampioenschap dient men uit te holen en dat kan dan wel eens (of soms vaker) dubbele cijfers op de kaart betekenen. De hoogste score een 14 op een par 3. Au!
De bruto scores op zaterdag niet echt laag gekeken naar de handicaps. Stevan Aldershof de beste met 82 bruto, gevolgd door Jelle Cool en Norbert Muller beide met 86.
Bij de dames wist Loes Schellenberg de beste bruto score binnen te brengen met 86. Gevolgd door Britt van Waarde met 89 en Sandra Filet met 92.

Qua netto scores was Sandra op zaterdag bij de dames nummer 1 met 70 netto. Bij de heren konden zowel Arno Joosen als Andre van Kessel een 69 op de kaart te noteren.

Op de zondag werd er zoveel mogelijk gestart volgens klassement met de heren en dames top flights als laatste vanaf hole 1.
Patrick Groen wist de beste bruto dagscore binnen te brengen. Soort van revanche van de dag ervoor. Een mooie 75 bruto met maar liefst 4 birdies. Stevan deze dag ook iets verbetert met een mooie 79. Jelle ook een lichte verbetering via een 82 bruto.

Bij de top van de dames bleek dag twee toch moeilijker. Loes moest iets toegeven en maakte een 91. Sandra, net als op zaterdag, wederom een 92 en Angelique Moerman ging rond in 93 slagen.

Voor Sandra betekende dat een 71 netto. Bij de heren was Thomas Hoyer met een zeer mooie 66 netto de beste. Ook een flinke verbetering ten opzichte van de score op zaterdag.

Op zaterdag hadden we ook nog twee neary’s uitgezet. Op B3 was het Patrick die de bal het dichtst bij de hole sloeg. Op hole C3 was het Emanuel Alvarenga die de sleeve GVN ballen uiteindelijk in ontvangst kon nemen.
Op Rhoon, volgens GVN-traditie, de neary op 9 en een leary op 14. Hole 9 blijkt dan toch weer lastig te zijn want er stond maar 1 naam op. En er bleef voor Erik van de Spek, in de 1e flight, toch echt een lange put over….. De laatste kampioensflights kregen de bal niet op de green of dichtbij genoeg.
De leary op 14 was voor Floris van der Weijde.

Bij een clubkampioenschap gaat het om de beste bruto score over twee dagen maar we hebben natuurlijk ook een netto winnaar en winnares. Sandra wist met netto dag scores van 70 en 71, Conny van Leeuwen (142 totaal) en Angelique (146) voor te blijven.
Bij de heren is het Arno Joosen die met netto 69 op zaterdag en 72 op zondag de overwinning in het netto klassement pakt. Voor Jelle Cool (144 totaal) en Floris van der Weijde (147).

En dan het bruto klassement.

Op de derde plaats bij de dames met een totaal van 186, Britt van Waarde. Tweede plaats, mede door twee dagen steady spel, Sandra met een totaal van 184 bruto.

Bij de heren Jelle als derde geëindigd met totaal 168 (86 en 82). Door de mooie score op dag 2 wist Patrick flink te stijgen in het klassement. Met totaal 164 bruto kreeg hij de medaille voor de 2e plaats omgehangen. En de ballen, de wijn en het BBQ boek, net als de andere winnaars.

En dan de clubkampioenen van 2022. En dat is een herhaling van 2020. Zowel Stevan als Loes konden in dat jaar de beker in ontvangst nemen en ook nu in 2022 zijn ze onze kampioenen!
Loes noteerde een totaalscore van 177 (86 en 91). Stevan bracht over twee dagen een totaal van 161 (82 en 79) binnen. Van harte gefeliciteerd met jullie overwinning en de prijzen. We gaan zo snel mogelijk een datum prikken om gezamenlijk op een mooie topbaan in Nederland te spelen.

Ook de andere winnaars van harte met jullie resultaat.

Dank aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid. Het waren twee gezellige dagen. Volgend jaar doen we het weer ergens op twee van onze partnerbanen.
Dank aan Bentwoud en Rhoon voor de goede service.

Groet,
Hans

Ps: voor meer foto’s ga naar de facebook pagina van Rokie

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen