Volg ons

GVN Clubkampioenschap

Op zaterdag 20 juni en zondag 21 juni stond het jaarlijkse GVN Clubkampioenschap op het programma. Vanwege de Corona beperkingen moest het dit jaar allemaal een beetje anders dan anders. Geen ontvangst door de wedstrijdleiding, geen starter bij de tee en helaas ook geen mogelijkheid tot een mooie prijsuitreiking. Maar dat deerde de 48 deelnemers niet. Iedereen paste zich gewoon aan de omstandigheden aan en het werd een mooie strijd om het kampioenschap.

Die strijd begon zaterdag op De Hoge Dijk, waar 32 heren en 16 dames vol goede moed aan de start verschenen. Voor sommigen zakte die moed al snel in de schoenen, want strokeplay van de backtee's is natuurlijk een meedogenloos spelletje. Maar er waren ook genoeg spelers die het goede spel wel konden volhouden en de hoge scores van kaart hielden. De omstandigheden waren dan ook prima. Prachtig weer en een baan in uitstekende conditie.

At the end of the day stond regerend kampioen Loes Schellenberg gewoon weer bovenaan, na een score van 86 slagen. Regine Manders bleef in het spoor met een 89 en Suzanne de Haas en Ruth de Randamie brachten beiden een 92 binnen. Voldoende spanning dus nog, want er komt altijd nog een tweede dag natuurlijk.

Bij de heren werd de beste score van 81 gemaakt door Stevan Aldershof. Hij werd op de voet gevolgd door Arjan Scholte ter Horst, die een score van 82 binnen bracht en Willem Jan Pott Hofstede maakte de voorlopige top 3 compleet met een 86. Ook hier kon nog van alles gebeuren dus.

Zondag verplaatste het hele gezelschap zich naar Spaarnwoude, waar we de E-C lussen mochten bedwingen. Ook deze baan lag er prima bij en gelukkig bleven de voorspelde buien ook weg. Even een klein beetje gespetter, maar verder wederom een prima golfdag.

Loes moest flink aan de bak, want Regine was dit weekend in topvorm en zette nog een mooie eindsprint in. Uiteindelijk eindigden beide dames deze dag met een score van 85. In de daguitslag werden zij gevolgd door Ruth en Caroline De Neef, die allebei 91 scoorden.

In het eindklassement was het brons voor Ruth. Regine werd tweede en maakte daarnaast met afstand de beste netto totaalscore. Maar het ging dit weekend uiteindelijk om de bruto scores en dus is Loes wederom onze kampioen!

Ook bij de heren was er een mooie strijd op de zondag. Jan Brehm had een hele goede dag en maakte een mooie 81. Ook Rayen Bindraban en Floris van der Weijde deden het goed met scores van 84. Maar het was wederom Stevan die de beste score maakte, deze keer met 79.

Dat maakte het dus meteen duidelijk, Stevan krijgt de beker die Arjan vorig jaar van hem overnam weer terug! In het eindklassement werd Jan tweede en Arjan moest dit jaar genoegen nemen met plaats drie.

In de strijd om de beste netto score werd het nog heel spannend. Lang leek het erop dat deze door Bram Melssen gemaakt zou worden, maar een dramatische laatste hole gooide roet in het eten. En dus ging de eer naar Rayen, met 1 slag voorsprong op Bram.

Alle deelnemers ontzettend bedankt voor de manier waarop jullie met dit bijzondere kampioenschap zijn omgegaan. En alle winnaars van harte gefeliciteerd. Het is natuurlijk ontzettend jammer dat we onze kampioenen deze keer niet konden huldigen zoals we gewend zijn. Maar we zullen zeker een ander moment vinden waarop we jullie de eer (en de prijzen) kunnen geven die jullie verdienen.

Hopelijk kunnen we volgend jaar weer een 'normaal' kampioenschap organiseren en zijn jullie er dan ook allemaal weer bij.

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen