Volg ons

GVN Club kampioenschap 2023

Het was een snikheet, benauwd, tropisch weekend. Niet de meest ideale omstandigheden voor het GVN-clubkampioenschap. Het was 2 dagen echt zwoegen.
Aan de start 28 heren en 7 dames die uit gingen maken wie de nieuwe bruto kampioen en kampioene zouden worden. De kampioenen van afgelopen jaar konden er helaas deze editie niet bij zijn.

Ronde 1 werd gespeeld op Golfbaan De Hoge Dijk. De baan was droog en hard. Harde stuiters en veel rol. Ook de greens hard en met voldoende snelheid en rol.
Met veel water in de tas en een flinke laag zonnebrand werd er gestart vanaf 2 tees. Dat is fijn starten omdat iedereen dan dicht na elkaar binnenkomt. Niet handig omdat het bij de doorstart mogelijk opstoppingen kan geven met andere flights die net aan de ronde beginnen. Helaas was dat nu ook zo. In goed overleg wordt er dan geritst. Betekende wel dat de laatste flights erg lang in de baan liepen.

Op deze dag hadden we 2 neary’s. Op hole 3 was het Floris van de Weijde die de bal het dichts bij de vlag sloeg. Op hole 15 maakte Pieter van Kessel bijna een hole in one. De bal raakte de vlag en bleef op 30 cm ervan liggen. Voor beide heren een sleeve GVN-ballen als prijs.

Op dag 1 wist Patrick Groen al meteen een gaatje te slaan ten op zichtte van de concurrentie. Hij maakte een mooie bruto 75 met maar liefst 5 birdies op de kaart. De nummers 2 en 3, Alexander en Willem Jan, brachten respectievelijk 83 en 85 binnen.

Bij de dames wist Tenice Post ook met afstand de dagzege te pakken. Bruto 84 tegen 94 en 95 van respectievelijk Chantal Boon en Suzanne de Haas.

Met dank nog aan de marshall op de Hoge Dijk die met extra flesjes koud water door de baan reed. Super!

Dag 2 werd gespeeld op Golfbaan Spaarnwoude. Ook hier harde fairways met flink veel rol. De rough naast de fairways soms stevig. Menig bal is daarin verdwenen en nooit meer teruggevonden.
De greens op Spaarnwoude helaas erg traag. Het bleef lastig om 18 holes lang om de juiste snelheid te vinden. Ook op Spaarnwoude was het een lange dag. Mede ook omdat het bruto strokeplay is en uitholen op alle holes verplicht is. En als dan de ballen in het bos verdwijnen dan is het slaan van de provi een noodzaak. En er werden veel provi’s geslagen.

Maar goed, nadat iedereen binnengekomen was en de scorekaarten ingevoerd waren kon de einduitslag op gemaakt worden.

De neary’s op dag 2 voor Katja Baan (hole C4) en Shanky Gharbharan (D3).

Beste bruto score deze dag van Jeroen Snelders. Jeroen bracht een ronde 82 binnen tegen een 84 van Patrick en 88 van Hendro.
Bij de dames beste dagresultaat voor Tenice met 91 bruto. Sandra Filet 2e op zondag met 95 en Chantal Boon met 95.

Dat brengt volgende eindresultaat:

Op de derde plaats bij de dames is Chantal Boon geëindigd. Totaal 192 bruto over 2 dagen. Tweede plaats Sandra Filet met 191 bruto. De nieuwe bruto clubkampioene is Tenice Post met 175 bruto.
Gefeliciteerd dames met jullie podium plaatsen!

Bij de heren is de top 3 van het eindklassement als volgt:
Op de derde plaats met een totaal van 180 bruto Hendro Moestadja. Op de tweede plaats met 168 bruto is geëindigd Jeroen Snelders.
De nieuwe kampioen bij de heren is Patrick Groen. Met 159 bruto over 2 dagen is hij de terechte ontvanger van de beker. Naast het GVN-prijzenpakket ontvingen Patrick en Tenice ook nog een golfvoucher voor een volledig verzorgde dag op een topbaan ergens in Nederland.

Beste netto bij de heren werd Henk Nierstrasz met totaal 143 over 2 dagen. Beste bij de dames Sandra Filet met een netto totaal van 150.

Het waren 2 warme en lange dagen maar het was ook erg gezellig. Hopelijk volgend jaar iets meer dames in het deelnemersveld. Dan weer twee dagen op twee banen ergens in Nederland.

Tot een volgend GVN-evenement. Hou de golfkalender in de gaten.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen