Volg ons

GVN 20-jarig jubileum – wat een top dag!

Ontstaan 20 jaar geleden als de Nederlandse GolfVereniging en nog steeds een feit. Als GolfVereniging Nederland bieden we al 20 jaar lang als vereniging de golfer(s) in Nederland een plek voor het beoefenen van het geliefde golfspel.
Het vieren van zo’n jubileum doe je groots en met elkaar. En dus waren een 100plus golfers richting Zeewolde gekomen voor een sportief maar vooral gezellig samenzijn. Alles binnen de Corona regels natuurlijk. We waren voor dit jubileum te gast op Gof4all Harderwijk. De baan lag er fraai bij. De zon en de regen hebben de baan goed gedaan en deze is dan ook groener dan groen. Nadeel wel dat de rough ook goed gegroeid is. Menig bal werd opgeslokt en kon dan veelal als verloren beschouwd worden. Gelukkig werd er een Texas Scramble gespeeld met teams van 6. Dan is er altijd hoop dat de bal van één van de andere 5 teamgenoten wel vindbaar en speelbaar is. Wel de regel dat van elke speler drie afslagen gekozen moeten. En ja als dan jouw afslag de laatste of ener laatste is, en die moet gekozen worden als “beste bal”, dan is er toch zeker enige druk bij de afslag.

Maar goed uiteindelijk gaat het om de gezelligheid op zo’n dag. Bij de aankomst van de deelnemers in de ochtend was er koffie en thee met heerlijk appelgebak en slagroom. Het leuke van zo’n jubileum dag is dat er GVN’ers van het eerste uur bij zijn maar ook veel nieuwe(re) leden. Veel leden die elkaar na zeer lange tijd weer zagen.
Na een kort welkomstwoord en extra uitleg van de regels gingen de spelers richting de holes. Op Golf4all gelukkig niet een erg lange wandeling.

Een team van 6 geeft of creëert veel kansen op een goede bruto en daarmee lagen netto score. Maar zoals we weten, bij dit spelletje moet je het nog steeds wel doen. De slagen dienen nog steeds recht, lang genoeg en dicht bij de hole te zijn. En de putts dienen ook te vallen. Het leek net een echte pro-ronde want regelmatig werd er enthousiast gereageerd en klonk er gejuig bij het vallen van de putt.
Bij binnenkomst van de flight enthousiaste verhalen van alle birdies en eagles die er gevallen waren. Terwijl de scores nog geteld en genoteerd werden kon er al begonnen worden met het heerlijke en overdadige BBQ-buffet. Halverwege de ronde waren we nog voorzien van heerlijke “snacks” van Warung Spang Makandra. Glenn, we hebben ervan gesmuld en voor veel team kwam dat tussendoortje precies op tijd. Dank!

Net voor de prijsuitreiking nam onze voorzitter Wim Rijkaart van Cappellen even het woord om de deelnemers toe te spreken. Duidelijk werd welke gedachtes en ideeën ten grondslag hebben gelegen aan het ontstaan van de vereniging die we heden ten dage zijn. Als GVN waren we de eerste vereniging zonder baan die zich verbond met de NGF. En daarmee de weg vrijmaakte voor andere niet baan gebonden clubs.

En dan de uitslag. Zie voor het volledige overzicht het klassement op het leden dashboard. We hadden deze dag ook nog een leary op hole 2 en een neary op hole 14. En omdat het een teamwedstrijd was ontvingen de flightgenoten van Frank Maanders (leary) en Glenn Moestadja (neary) ook een prijs voor de prestatie van beide heren.

Daar het winnende team ook de beste bruto score had was er ook een prijs voor de nummer 4. Dat waren de Suri-heren Glenn, Remy, Shanky, John, Alexander en Rashied. Met onder andere 7 birdies op de kaart scoorde dit team 66 bruto en 58 netto.
Op de derde plaats het team van Robert, Yvonne, Bas, Vivienne, Ronald en Dirk. Zij hadden 4 birdies op de kaart en scoorden 69 bruto en 56 netto. Als tweede het “Directieteam”. Wim, Marjan, Conny, Frans, Jacqueline en Hans scoorden met 6 birdies op de kaart 67 bruto en ook 56 netto.

En dan het winnende team. Zoals gezegd het team met de beste bruto van de dag te weten 63. Via o.a. 7 birdies en 1 eagle (op hole 18) waren zij te sterk voor iedereen. Patrick, John, Willem Jan, Caroline, Marije en Kaat gefeliciteerd als team met jullie overwinning.
Ook nog goed om te vermelden is de andere eagle (ook op hole 18) van het team van Geert, Jeroen, Guus, Frans Luis en George. Super heren!

Na het in ontvangst nemen van de prijzen, het dankwoord van de winnende teamcaptain en het foto momentje met de teams zat het er alweer op. Onze dank aan Golf4all Harderwijk voor de goede service. Helaas zal de baan per 1 oktober een ander karakter krijgen. We komen snel weer terug.

Namens Wim, Marjan en Renata dank aan ieder die er deze dag bij was en dank aan alle GVN-leden voor de afgelopen 20 jaar. We hebben al veel met elkaar beleefd in die 20 jaar en we gaan nog veel meer met elkaar beleven heb ik zo het idee. We zien jullie graag over 5 jaar bij het volgende jubileumfeest of bij een eerder GVN-evenement.

Groet,
Hans & Dylan

PS: voor meer foto;s van deze super gezellige dag ga naar de facebook pagina van Rokie

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen