Volg ons

Golfplaza ZT 2022 - Swinkelsche

Vandaag te gast op de Swinkelsche voor onze eerste Golfplaza Zomertour wedstrijd met 19 enthousiaste deelnemers/deelneemsters. Het was een mooie zonnige dag met wel een fris windje. De baan lag er prima bij, volgens mij was de snelheid van de greens op de 1ste negen sneller, dan op de 2e negen. Maar dat kan ook aan mij liggen! ;) Op de eerste 10 holes heb ik maar liefst 5 drieputts en een vier putt gemaakt. Ik had vandaag een hele koude putter….

Door met het leuke nieuws!

Na een lange periode van revalideren is Jenny nu definitief terug bij onze wedstrijden en zij deed het erg goed op deze moeilijke baan. Minder last/pijn van haar arm en steeds meer vertrouwen om door te slaan in alle situaties, dus het gaat steeds iets beter. Met een mooie 108 bruto en 76 netto is zij op de zesde plaats geëindigd. Het is fijn dat je na lange tijd je hobby weer kunt beoefenen. Op naar een mooie zomer!

Marcel is sinds kort lid geworden van onze mooie vereniging en deed vandaag mee met de wedstrijd. Op hole 7, de lastige par 5 met water aan de hele rechterkant van deze hole, sloeg hij een driver van de tee. Om niet in het water te komen ging de bal naar de linkerkant richting de struiken. We zagen de bal erin rollen. Niet wetend wat we tegen zouden komen, liepen we er heen. Bij de bal aangekomen zagen wij de bal op ongeveer 15 cm van de grond tussen een paar takken geklemd liggen. Omdat je dit bijna niet kunt geloven, zie de foto's. :) Helaas voor Marcel geen mogelijkheid om de bal daar te spelen, dus moest hij verder met een drop en strafslag... Wel knap hoe hij de bal daar van de grond heeft gekregen!

Op hole 8 liep ik met mijn flightgenoten (Marcel en Jacqueline) over de fairway naar onze ballen, toen Jacqueline tegen ons zei: De neary (hole 12) is wel een mooie voor mij. We wisten nog niet waar de vlag stond op de green, wat de afstand was en hoe de wind nog invloed zou hebben op de balvlucht, dus dit was wel een aardig statement! Nou, wat denk je ..... ze slaat een mooie lage bal die precies ver genoeg rolt om voorbij Maarten te rollen, die tot dat moment de Neary had. Een hele knappe slag en helder vooruitzicht! Gefeliciteerd met de Neary en je sleeve ballen als prijs! Het waarom van Jacqueline's opmerking en vertrouwen, ligt aan jarenlange ervaring op de korte baan van Swifterbant. Hier kun je 18 holes spelen met afstanden tussen de 60 en 140 meter. Zeer goed voor je korte ijzers en korte spel rond de green. Dit was precies de favoriete afstand van Jacqueline! ;-)

De Leary op hole 11 is best een lastige. Met volledige commitment moet je deze hole spelen, anders is een nare ligging snel gevonden en dan wordt de kans een stuk kleiner om de green in twee slagen te halen. Hij had ze bijna allebei binnengeslagen, maar aan de Leary kwam niemand meer: Maarten! Gefeliciteerd, goed gedaan en ook hij kreeg een sleeve ballen als prijs.

Er zijn in totaal 5 birdies gemaakt. Mark, John en Jeroen allen 1 birdie! Goed gedaan heren en gefeliciteerd met jullie birdiebal! Maar er was er een die het nog een stapje beter deed en bij deze De echte Birdie kampioen is geworden bij de deze wedstrijd: Met 2 birdies: Thomas Hoyer! Gefeliciteerd, Thomas, je hebt het verdiend! Ook hij kreeg natuurlijk een mooie birdiebal cadeau.

Als laatste natuurlijk de uitslag:

Op deze baan kun je zomaar met een 75 netto op het podium staan, maar helaas voor Jacob en Frans vandaag niet. Wel een mooie score heren op deze lastige baan. Voor het podium moest je beter spelen dan je eigen handicap, want alle drie hebben hun handicap verbeterd.

Met een 100 bruto en 71 netto op de 3e plaats: Mark de Kievith!
Met een 94 bruto en ook 71 netto op de 2e plaats: Maarten Stenvert!
De topper van vandaag met 86 bruto en 69 netto op de 1ste plaats: Thomas Hoyer! Super!

Zeer goed gedaan heren, gefeliciteerd met jullie prestatie en jullie prijs! Allen kregen een sleeve ballen en mochten kiezen uit een handdoekje of een cap.

Bedankt voor jullie komst naar deze prachtige baan en graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke golfgroet,
Arno

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen