Volg ons

Golfplaza ZT 2022 Finale - Rhoon

Na een serie van 17 wedstrijden was er op 2 oktober de uiteindelijke finale van de Golfplaza Zomer Tour 2022.
Gedurende week voorafgaand was er zeer veel regen gevallen. Ook van zaterdag op zondag viel er nog zeer veel regen in het westen van Nederland. Gelukkig waren de voorspellingen voor de zondag zeer gunstig. Droog weer bij een graad of 16 tot 18.
En gelukkig kwam die voorspelling uit. Op zeker moment kon er zelfs in korte mouwen gespeeld worden. De baan lag er na al die regen prima bij. Tuurlijk hier en daar enige modder. De greens af en toe wat hobbelig maar nog met voldoende snelheid. De baan speelde “zwaar”. Weinig rol, en te veel plag was niet raadzaam.

Aan de start uiteindelijk 21 deelnemers. Op basis van de plaatsing in de finale, dat weer op basis van de ranking in het klassement, ontvingen de spelers extra slagen mee.
Dat maakt dan dat je vooraf het idee hebt dat de uitslag al zeker is. Dat bleek achteraf maar gedeeltelijk zo te zijn.

Op Rhoon is bijna traditiegetrouw de neary op hole 9 en de leary op hole 14. Beide niet overdreven lang maar toch lastig om de bal dicht bij de vlag te krijgen. Op beide holes wist Jeroen Snelders dat voor elkaar te brengen in de laatste flight. De Golfplaza Wilson ballen komen nog je kant uit.

Niet veel birdies deze ronde. Vier heren, John, André, Cees en Jeroen die een vogel in ontvangst konden nemen.

En dan de uitslag van deze zomerse finale. Helaas konden niet alle toppers in de laatste flight het binnenbrengen. Een aantal andere spelers wisten juist hun slag te slaan om op het podium te komen.

Maarten Stenvert speelde een zeer goede ronde en wist, met 2 bonusslagen, een 94 bruto en een 70 netto binnen te brengen. André Hogenkamp, met drie bonusslagen, kwam binnen met 88 bruto en daarmee 69 netto.
De winnaar van de Golfplaza Zomer Tour stond lange tijd in het klassement bovenaan maar werd op het laatst nog ingehaald door Thomas.
Met 8 bonus slagen wist Jeroen Snelders met de 81 bruto een super 65 netto binnen te brengen. Gefeliciteerd Jeroen, André en Maarten met jullie podium plekken en de Golfplaza vouchers en de GVN ballen.
Het glaswerk voor op het dressoir ontvangen jullie ook zo snel mogelijk.

Dank aan alle deelnemers van de Zomer Tour 2022. Volgend jaar doen we zeker weer een zomer tour.
Dank aan Golfplaza voor de sponsoring van de prijzen. De vouchers en de Wilson Neary-Leary ballen. 

Komend weekend spelen we een “maak kennis met” op Golfbaan Voortwisch. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar.
Op de 15e wordt er dan gestreden voor de GVN Masters titel om te kijken wie de uiteindelijk overall kampioen van het seizoen zal worden.

En op 22 oktober gaan we dan alweer van start met de Winter Tour van dit seizoen. Zie de kalender voor de komende wedstrijden. 

Tot het volgende GVN-evenement.

Groet,
Hans

 

Ps: zie de facebook pagina van Rokie voor meer sfeerfoto's. En nog meer.... 

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen