Volg ons

Finale Zomer Tour 2023

Na een serie van 21 “voorrondes” was het op 30 september het moment voor de grote finale. Op de Golf en Businessclub De Scherpenbergh zou uitgemaakt worden wie de nieuwe zomer tour kampioen zou worden.
Aan de start 27 spelers. Aanvankelijk was het wat bewolkt en halverwege leek het even dreigend maar uiteindelijk was het een heerlijke golfdag. Lekkere temperatuur en aan het eind een heerlijk zonnetje. Met dank aan de marshall die hielp bij het starten vanaf hole 1. Fijn dat we op De Scherpenbergh altijd een 2 tee start hebben. Dan komt de groep lekker dicht op elkaar binnen en hoeft de 1e flight niet te lang te wachten op de laatste. Uiteindelijk was de laatste flight na 4:20 uur binnen.
De baan lag er prima bij. De greens waren redelijk zacht. Dat is op een aantal holes, bijvoorbeeld 14 en 15, erg handig om de bal zo dicht mogelijk bij de vlag te krijgen. Lukt het niet dan heb je op een aantal holes, die 14 en 15, een uitdaging om met de put (of chip) de bal bij de hole te krijgen. Veel 3 en 4 puts……. ☹

Deze ronde 4 speciale verrichtingen. De leary op hole 3 was voor André Hogenkamp. De neary op hole 4 voor Robert Horsten. Op de tweede negen de neary op 13 voor ondergetekende. En de leary op hole 17 voor Hugo Timmers.

Elf spelers wisten 1 of 2 birdies te maken: Marc, Arno, Erwin, Conny, André van K. en Geert elk 1 birdie. Robert, Patrick, Willem Jan, Hugo en René wisten elk 2 birdies te maken. Gefeliciteerd met de vogeltjes.

Op de finale dag de top 3 als volgt: derde plaats met 96 bruto en 76 netto Pieter van Kessel. Tweede plaats voor Patrick Klein Breteler met 87 bruto en 75 netto.
Dagwinnaar werd Robert Horsten met een mooie 83 bruto en 73 netto. Gefeliciteerd heren met het podium.

Na de verwerking van de scores en het toekennen van de dubbele wedstrijdpunten kon het eindklassement opgemaakt worden.

De top 5 als volgt:
Op de vijfde plaats Conny van Leeuwen met 249 punten. Vierde plek voor André Hogenkamp met 274 punten. Op de derde plaatst ondergetekende met totaal 317 punten. Opgeschoven naar de tweede plaats Jeroen Snelders met 327 punten.
En op de 1e plaats, de nieuwe Zomer Tour kampioen, Arno Joosen. Met totaal 331 punten is hij overall verdiend de kampioen. Met 1 dagoverwinning en maar liefst 7 tweede plaatsen is Arno toch wel de meest constante speler van het zomerseizoen geweest. Gefeliciteerd Arno! Geef het glaswerk een mooi plaatsje.

Dank aan alle deelnemers op deze finaledag. Het was na afloop nog lang gezellig tijdens het diner.
Komend weekend nemen we even “rust”. Op 14 oktober spelen we dan de wedstijd der kampioenen, de GVN Masters.
Op 22 oktober gaan we van start de winter tour waar we spelen om de iGolf winter cup. Hou de golfkalender in de gaten voor alle wedstijden die gaan komen.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen