Volg ons

Finale RSGolfshop.nl WT - Almkreek

Bijna 4 maanden na de eigenlijke datum waarop de finale gespeeld zou worden is het dan toch gelukt.
Afgelopen zaterdag 4 juli konden we eindelijk de baan in voor de RSGolfshop.nl Winter  Tour Finale 2019/2020. “Gelukkig” was het iets meer herfstachtig waardoor er toch nog een idee was van een soort van winter finale. Hadden we de finale een ruime week eerder gespeeld dan was het misschien wat raar geweest bij de tropische temperaturen die we toen hadden.

Maar goed met 26 deelnemers op Golfpark Almkreek de baan in. De baan lag er prima bij met greens die dan niet echt snel waren maar wel mooi glad zodat de bal een mooie rol had. Er stond wel erg veel wind en dan is een baan als Almkreek zeker lastig met water op veel holes of op tactische afstanden. De driver kan je dan af en toe beter in de tas laten.

Om 1 uur gingen we van start en binnen 4 uur en 10 minuten waren we allen weer binnen. Bravo aan eenieder voor het prima speeltempo. Vooraf ontving elk speler nog een mooie beanie van Xperon Golf één van onze sponsoren. Vanwege het mindere weer had men ons in het clubhuis een eigen zaal gegeven wat perfect was voor de huldiging na afloop. Sinds het begin van de golf lock down was dat niet meer mogelijk geweest.

De finale van de Winter Tour spelen we volgens het format dat op basis van de ranking na de normale voorrondes elke speler extra slagen mee krijgt boven op de eigen playing handicap van de baan.
Dat maakt dat de verschillen groot kunnen zijn qua aantal slagen maar je zal nog steeds goed moeten spelen om aanspraak te maken op de podium plaatsen.
Uiteindelijk zijn er dan drie spelers die het virtuele podium mogen betreden. Maar eerst nog even de eervolle vermeldingen: Cornélie Janus was de beste dame in het gezelschap met 92 bruto en 73 netto. Beste bruto score van 79 voor Patrick Groen.

En dan de top 3: Armand Verstappen bracht een mooie 88 bruto en 70 netto binnen met 2 birdies. Op de tweede plaats René Kroezen die origineel in het totaalklassement op plek 32 stond en binnenkwam in de finale als nr 21 en daarmee 1 bonusslag meekreeg. Een 6 tot 9 bonusslagen minder dan de spelers in de laatste flight. René scoorde een fraaie 83 bruto en daarmee een  69 netto. Ook zonder de bonusslag een mooie verlaging weer van de handicap met 0,6.

Helaas was die 69 net 1 slag te weinig om Camiel Aldershof van de overwinning af te houden. Met extra 10 bonusslagen wist hij een 92 bruto en 68 netto binnen te brengen.
Daarmee is Camiel dus de (verlate) RSGolfshop.nl Winter Tour 2019/2020 kampioen. Gefeliciteerd!

De zeer fraaie wisselbeker komt snel weer retour met je naam erop. Zoek maar vast een mooi plekje!

Dank aan eenieder voor het spelen. Dank aan Golfpark Almkreek voor wederom de prima service. We komen graag weer terug deze zomer.
Tot een volgend GVN-evenement. Blijf de kalender goed in de gaten houden.

Dank aan Rokie voor de prachtige fotoreportage met sfeerbeelden.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen