Volg ons

Finale BB Amsterdam - Waterland

Het Balletje-Balletje Amsterdam seizoen zit erop. Op donderdag 1 september is de finale gespeeld op Golfbaan Waterland.

Na 9 reguliere wedstrijden waren er 8 finalisten aanwezig op de baan in Amsterdam. De top 4 van het klassement had nog kans voor de eindoverwinning. Tijdens de finale waren er extra (veel) punten te verdienen.

Deze finale twee speciale verrichtingen te weten op hole 11 en hole 14. Beide waren voor Frans Coers.  Frans ontving als prijs twee sleeves met Golfplaza logoballen van het merk Wilson.

Deze finaleronde was er natuurlijk ook nog de strijd om de balletjes. Tweede in de daguitslag was René. Hij wist met bruto 42 een netto 73 binnen te brengen. Eerste, met een birdie op de kaart, en ook met 37 netto was Tenicia. Zij mocht 2/3 van de ingelegde balletjes “graaien”. De overige waren voor René.

En dat het uiteindelijk klassement. Doordat er extra punten te behalen vielen was er vooraf al flink gerekend wat er zou gebeuren indien speler A zou winnen en speler B derde of vierde zou worden.

Uiteindelijk is de top 5 als volgt waarbij de 6 beste scores uiteindelijk meetellen:
Op de 5e plaats René met 108 punten uit 4 gespeelde rondes. Vierde plaats voor Frans met 140 punten (7 rondes gespeeld). Derde plaats voor Cees met 141 punten uit 7 gespeelde rondes. Helaas moest Cees eerder weg. Frans ontving daarom de helft van de prijs. De andere helft stoppen we in de loterij voor de Spang Makandra Cup van volgend weekend. (al ingeschreven ?)
Op de tweede plaats, met net 1 puntje minder, Tenicia. Totaal 177 punten uit 6 gespeelde rondes. En dus voor het derde jaar op rij is Wim de kampioen. Totaal wist Wim 178 punten te scoren uit 8 gespeelde rondes waarbij de beste 6 dus meetellen. Door in de dag uitslag derde te worden wist Wim net genoeg punten binnen te halen voor de eindoverwinning.

Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen. Zin om eind van de dag nog even 9 holes te lopen? Hou de kalender in de gaten in het nieuwe jaar voor het nieuwe balletje-balletje Amsterdam seizoen.

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen