Volg ons

FInale BB Amsterdam 2023

Op 5 September (5-9) hadden we de finale van Balletje-Balletje Amsterdam. Van het seizoen 2023, wat we op 9 Mei (9-5) waren gestart.

Voor de finale hebben we 8 wedstrijden gespeeld, met 7 verschillende winnaars uit 23 deelnemers, en was er een klassement ontstaan met een duidelijke favoriet, Tenice die gedurende het seizoen goed gespeeld heeft en daardoor wat punten los stond van de volgers. Vooral daarachter was het spannend, en afhankelijk van het resultaat waren er nog een aantal spelers die dicht bij elkaar in de buurt stonden en een kansje hadden om Tenice in te halen.

Cees, Ton en Martin waren de nummers 2,3,4 en gingen samen met Tenice als finale flight de baan in. De sfeer was gemoedelijk, maar bij enkelen was ook de spanning duidelijk aanwezig.
Tenice was niet blij met hoe ze de bal raakte, maar lag na 2 mindere slagen wel op de green van de par 4 eerste, en maakte de birdie put. Het was duidelijk dat ze niet zomaar haar voorsprong uit handen zou geven.

Cees en Ton maakten wat foutjes en konden de strijd met Tenice niet aangaan. Martin begon ok, met een par op de eerste, maar gevolgd door een dubbel en triple bogey op de volgende holes. Daarna weer goed met parren en bogey’s, en wist Tenice voor te blijven voor de dag.

Martin werd zelfs dagwinnaar en kon de 60 punten bijschrijven die er in de finale te verdienen waren. Zou het dan genoeg zijn?
Dat hing er vanaf wat Tenice had gedaan, en op welke plaats ze zou eindigen deze dag. Toen alle scoren waren ingevoerd bleek dat Paul 2e was geworden, en Tenice met een ronde precies op haar handicap, 3e was geworden die dag, en genoeg punten had om de bokaal in ontvangst te mogen nemen.

Top 3 van het klassement, die met een flesje en doosjes ballen naar huis konden:

Tenice met 190 punten
Martin met 176 punten
Cees met 136 punten

Ik kijk alweer uit naar volgend seizoen, en hoop eenieder weer terug te zien, en hopelijk ook weer wat nieuwe deelnemers te mogen begroeten, voor deze gezellige en laagdrempelige 9 holes rondes na het werk gedurende de zomer.

Greot,
Martin

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen