Volg ons

Een warm weekendje in Duitsland

Op 7-8-9 augustus was het dan zover, eindelijk weer een buitenland tripje dat wel kon doorgaan! En het werd een bloedheet, maar supergezellig GVN weekend in Duitsland.

Gut Heckenhof is een prachtig Golfresort ten zuiden van Keulen, met 27 afwisselende holes. Op het resort zijn 5 gebouwen met diverse mooie hotelkamers, en er is ook een prima clubhuis met dito restaurant. Na aankomst op vrijdagmiddag hoefde dus niemand meer van het terrein af en konden we met volle teugen genieten.

Het was even wennen dat je in Duitsland in de binnenruimtes een mondkapje moet dragen, maar dat mocht de pret niet drukken. Voor het diner had men een volledig terras voor onze groep gereserveerd, waar we ook tot in de late uurtjes konden blijven voor de borrel. Maar naast alle gezelligheid moest er natuurlijk ook gepresteerd worden.

Op zaterdag speelden we de Rot-Gelb lussen en het was behoorlijk pittig met temperaturen die opliepen tot zo'n 37 graden. Maar desondanks werd er door velen enorm goed gescoord. De birdies vlogen je om de oren en maar liefst 7 spelers wisten hun handicap te verbeteren. De top 5 speelden zelfs allemaal netto in de 60. Hans de Melker 68, Thomas Hoyer en Martin de Jong 66 en Sandy Rietveld Nielsen en Hans Bijlsma 64.

Zie hier dus ook het rijtje favorieten voor de eindzege. Maar eerst volgde er nog zo'n lange, warme, gezellige avond en je weet natuurlijk maar nooit hoe goed men daar de volgende ochtend van is hersteld. Vanaf 9.30 stonden we alweer aan de start voor ronde twee en deze keer mochten we de lussen Gelb-Grün gaan bedwingen. Nog altijd bloedheet, maar heerlijk zomerweer, dus vooraf was er al een flinke strijd geweest voor de beperkt beschikbare buggies.

Ook deze dag weer 7 spelers die beter dan hun handicap wisten te spelen en een groot aantal birdies. Deze keer hadden we 5 spelers met een netto score van 70 slagen: Mirjam Vetter, Linda de Koning, Caroline van der Spek, Winny Muller en Shanky Gharbharan. Ja, de dames waren goed op dreef deze zondag en Caroline Lugtenburg al helemaal. Zij werd de dagwinnaar met een prachtige 67 netto.

Daarmee deed zij ook goede zaken voor het eindklassement, maar het was net niet voldoende voor de overwinning. Die ging uiteindelijk met 1 slag verschil naar Thomas. Caroline werd dus tweede en weer 1 slag achter haar deelden Hans B en Martin de derde plaats.

Alles bij elkaar wederom een heerlijk GVN-weekend. Dat er nog maar vele mogen volgen!

Keep Swinging,

Dylan Weggeman

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen