Volg ons

NGF Competitie

In 2024 spelen we met een aantal teams in de 18/27 holes dames en heren zondag en de 18 holes senioren vrijdag competitie. 

Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 spelers. Elk team wordt ingedeeld in een poule met 4 andere teams, kortom in elke poule zijn 5 teams. De NGF is verantwoordelijk voor de indeling van de poules en de afstemming van de datum ten behoeve van de gastheerdag. Afwisselend is een team gastheer voor de andere 4 teams uit zijn poule om op zijn baan de wedstrijden te spelen. Het team dat uitnodigt heeft de rol van gastheer en speelt niet mee met de wedstrijd. GVN zorgt ervoor dat elk team een baan heeft waarop zij de rol van gastheer kunnen vervullen.

De Spelvorm van de NGF competitie is Matchplay. Afhankelijk van de klasse  waarin je speelt, speel je greensome of foursome en ook altijd single matchplay. De speelperiode ligt meestal in april en mei van een jaar. De klasse waarin je speelt bepaalt de speeldag, dit kan dinsdag, donderdag, vrijdag of zondag zijn.

In de regel wordt de inschrijving voor deelname aan de NGF Competitie medio augustus op de site geplaatst voor het volgende speelseizoen.

Meer activiteiten

Benieuwd wat Gvn nog meer bezighoudt?

Meer activiteiten

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen