Volg ons

WT 2023 weekend: Gelpenberg - De Koepel

Al maanden geleden de planning gemaakt. Een winter tour ronde op onze partnerbaan De Gelpenberg. Omdat die baan voor de meeste actieve wedstrijdspelers best een eind rijden is dan ook maar gezocht naar een extra baan op de zondag enigszins in de omgeving of al iets in de richting terug naar huis. Of wel een dubbel winter tour weekend op De Gelpenberg dus en De Koepel.
En dan hoop je dat het een beetje redelijk golfweer wordt zodat men in de auto wil stappen om richting Drenthe en Overijssel te komen.

We hadden absoluut geen klagen. Het had zo een weekend van de zomer tour kunnen zijn. Twee heerlijke dagen op twee prima banen. De kennismaking met De Koepel is ook zeker bevallen. Het is een leuke baan in het Twentse landschap. Hier en daar misschien een paar holes die net iets te dicht bij elkaar liggen. En tussen een paar holes een flink stuk lopen. Maar als je Twente een keer bezoekt dan zeker leuk om deze baan te bezoeken. We gaan kijkn of we in de zomer nog een keer terug kunnen komen. Wanneer er geen bladeren liggen.
Helaas was eten na afloop lastig. Geen probleem dan maar op zoek naar een wegrestaurant. Wat ook nog lastig is. Er is veel (nog) dicht op zondagmiddag/avond. Personeel is nog steeds schaars.

Maar goed, twee speeldagen winter tour. Op zaterdag op De Gelpenberg waren we met 12 deelnemers. We gingen lekker vlot door de baan. De baan lag er prima bij. De greens op De Gelpenberg zijn niet echt vlak te noemen en dan moet je voorzichtig putten.
Twee neary’s deze ronde die beide voor Sandy waren. De Golfplaza logo ballen van Wilson konden in de tas.

Birdies waren er voor Jelle, Daan en Mischa.
De top 3 van dag 1 van de dubbel: derde plaats voor Arno met 89 bruto en 71 netto. Tweede plaats Jelle met 83 bruto en 70 netto. Maar afgetekend eerste deze dag was Ruud met 83 bruto en 66 netto. Gefeliciteerd heren.
Na een heerlijke maaltijd op De Gelpenberg gingen de spelers die beide dagen zouden meespelen elk richting hun overnachtingsplek. En dan kan je het treffen maar soms ook niet…

Op zondag op De Koepel totaal 16 spelers aan de start in 5 flights. De leden van de Koepel spelen in een hoog tempo. Eén uur en 50 minuten staat er voor de 1e negen holes. De baan is niet overdreven lang maar met de stukken lopen tussen 1 en 2 en 8 en 9, en naar 10 is een stevige pas wel nodig. En met alle bladeren op de baan was het zoeken som ook niet makkelijk. Helaas was het tempo in de groep niet subliem hetgeen erin resulteerde dat er halverwege twee 2 ballen tussen kwamen omdat we “te laat” waren op 10. Het slow play vraagstuk blijft toch lastig. Er moest inderdaad veel gewacht worden.
Vooraf had de wedstrijdleider bedacht om op hole 3 een neary te doen. Uiteindelijk werd het hole 11 waar Arno als eerste en enige de bal het dichts bij de hole sloeg. Op hole 15 de leary die ook voor Arno was.
De uitslag: derde plaats voor Yvonne met 94 bruto en 69 netto. In de laatste flight ging het gevecht om het podium tussen Jeroen en Jelle. Jelle stond na negen holes +1 en Jeroen level par.
Helaas liep het op de 2e negen bij beide heren iets minder. Maar toch bracht Jeroen een mooie bruto 78 (+8) en 69 netto binnen. Jelle had ook een 78 bruto maar netto net 1 slag minder.
Mooie scores. De handicap gaat weer iets naar beneden.

Dank idereen voor de komst. Ook weer een paar nieuwe leden. Welkom !
Het mooie (golf)weer lijkt nu even voorbij te zijn. Maar niets is meer veranderlijk als het weer. Komend weekend staan we op Rhoon voor een nieuwe WT-ronde.  Zie de golfkalender voor de andere wedstrijden dit jaar.

Tot een volgend GVN-evenement. 

Groet,
Hans

Meer nieuws

Ook lid worden van de leukste golfclub van Nederland?

Lidmaatschappen