Lid worden Leden login
28 juli 2019 Geen reacties

Zweden Tour 2019 – een prachtige week

Het zit er weer op. Het zestiende jaar van de Zweden Tour. 32 enthousiaste golfers die de reis richting zuidoost Zweden hebben gemaakt. Dit jaar in een voor de Tour onbekende regio met 5 nieuwe onbekende banen. En eigenlijk zoals verwacht weer 5 zeer fraaie banen. Af ten toe wel behoorlijk glooiend en met het warme weer ook niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig was de baan de laatste dag lekker vlak maar juist die laatste dag waren de scores net weer iets minder. Misschien toch iets te veel bomen? In deze regio, ook wel de Zweedse golfkust genoemd, heeft men een golfpas welke recht geeft op het spelen van 5 rondes, met keuze uit 8 verschillende banen, voor maar 150 euro!

Dagelijks na afloop werd er door de groep een lichte maaltijd genoten. Prima verzorgd en ook voor een prima prijs. En dan heb je in Zweden ook altijd de optie om ’s avonds nog 9 of 18 holes te lopen. De Suri heren hebben daar elke dag gebruik van gemaakt en zijn dit jaar de absolute kampioenen in het spelen van de meeste holes.

De strijd om de titel van Zweden Tour 2019 kampioen was dit jaar erg spannend. Met dagelijks een andere dag winnaar deed iedereen volop mee in het klassement. (zie ook de verslagen van de andere dagen). Gedurende week werden er bij elkaar zo’n 39 birdies gemaakt. Uiteindelijk waren Jelle Cool en Hans Bijlsma de winnaars van het klassement met elk 6 birdies. Jelle mocht de golfwanten in ontvangst nemen (nu zeker nog niet nodig) en Hans ontving de golfballen en pitchvork beide gedoneerd door Emile van Es. Dank Emile zoals elk jaar!

Na het invoeren van de score kaarten en een laatste check werd duidelijk dat we dit jaar voor de tweede keer in de historie een dame als kampioen mogen eren. Na Olga Commandeur in 2012 is het nu Marija van de Geer die de beker mocht ontvangen. Marija heeft de gehele week zeer constant gespeeld en daarmee voldoende Swedex punten binnengehaald om de rest van het veld voor te blijven. Gefeliciteerd Marija en geef de beker een mooi plekje.

Marija was ook de winnaar van het netto klassement met net 1 slag voorsprong op Dirk van Geelen. Daarvoor ontving ze een mooie Rituals giftset. Jelle Cool was uiteindelijk de speler met de beste bruto score. Ook voor hem een mooie Rituals box. Zie de uitslag Zweden Tour 2019 en het bruto en netto klassement voor alle resultaten.

Na alle prijzen en de foto momentjes zat het er weer op. Ik denk dat we met elkaar een prima week hebben gehad. Prachtig weer, gelukkig niet zo warm als in Nederland. Maar wie denkt dat het in Zweden geen mooi weer kan zijn, maak ook eens de reis naar het hoge noorden. Prachtige golfbanen voor zeer scherpe prijzen en altijd een zeer vriendelijke ontvangst. Je bent op de Zweedse golfbaan altijd zeer welkom!

Waar de Tour ons volgend jaar naar toe zal brengen ga ik nog bekijken maar ik kijk er nu al naar uit.
Dank aan iedereen die er dit jaar bij was en wie weet tot volgend jaar tijdens de Zweden Tour 2020 (wel snel klikken want het zit zo vol).

Groet,
Hans

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.