Lid worden Leden login
8 augustus 2017 1 reactie

Zweden Tour 2017

Golfen in Zweden blijft geweldig….

Voor het 14e jaar is een grote groep GVN’ers afgereisd naar Zweden. In de groep een aantal nieuwelingen die voor het eerst de tour gingen beleven. Golfen in Zweden is net iets anders dan spelen op de Nederlandse banen.

Ook dit jaar werd er op 5 verschillende banen gespeeld rondom Göteborg. Zeer fraaie park- en bosbanen met verrassende hoogteverschillen en vergezichten. En op één van de banen zelfs een waterval. En voor een gemiddelde prijs van rond de 42 euro per dag is golfen in Zweden ook nog eens van een geheel andere prijsklasse. Op de woensdag op Molndal speelden we zelfs voor 32 euro!

De banen dit jaar bezocht: Delsjo GK, Lycke G&CC, Molndals GK, Lysegardens GK en Partille GK. Voor een ieder zat er wel een favoriet tussen. Stuk voor stuk juweeltjes van banen.

De Zweden Tour wordt gespeeld volgens het Swedex punten systeem waarbij de ranking wordt bepaald op basis van de netto (dag) score. Vijf dagen spelen met vijf verschillende dag winnaars:  Marco Bijlsma, René Bouma, Willem Jan Pott Hofstede, Roel van Veen en Mark Bijster.

Elke dag natuurlijk ook de gebruikelijke Neary’s en Leary’s. Soms op een makkelijke hole maar soms was het best een behoorlijke uitdaging. Uiteindelijk konden de iGolf ballen aan het eind allemaal uitgereikt worden.

Helaas was er niet elke dag het bekende broodje worst maar hoe uniek is het dat in het “halfway house” de pot met geld gewoon op tafel staat en een ieder daar in stopt wat men verschuldigd is. Of je betaalt na afloop gewoon in het clubhuis. Na afloop van elke ronde werd er zoals elk jaar met elkaar gegeten. Op een aantal dagen was de lunch zelfs inbegrepen in de green fee.

Het weer was ons redelijk goed gezind. Op wat korte buien na op donderdag en vrijdag was het voor de rest prima weer. En met de juiste regenkleding en paraplu is er niks aan de hand.

Uiteindelijk was het Willem Jan Pott Hofstede die de beker in ontvangst mocht nemen. Met de meeste Swedex punten maar ook met de beste bruto en netto score was Willem Jan duidelijk de beste en meest constante speler van de tour. En dat als ‘rookie’ in de Zweden Tour 2017. WJ gefeliciteerd! Beste dame was Jeannette Bouma.

Het hoogtepunt van de week was toch wel de Hole in One van Rene Kroezen op de Lycke Golf & Country Club. Op de langste par 3 van de baan (190 meter) ging de bal er in één keer in. De 1e hole in one in de reguliere tour week in 14 jaar !

Dank aan een ieder voor het meedoen aan de tour. Met elkaar hebben we er weer een mooie week van gemaakt.

Op naar de 15e tour! Als alles gaat lukken dan hopelijk in en om Stockholm. Hou de GVN nieuwsberichten de komende maanden goed in de gaten.

Groet,
Hans Bijlsma

Terug naar overzicht