Lid worden Leden login
1 juli 2019 Geen reacties

Weerslag.nl zomertour op Almkreek

De Weerslag.nl Zomertour was neergestreken op Almkreek. Sommige vinden het geen prettige baan en andere vinden het wel een mooie baan. Je moet hier op de juiste positie liggen. Het is niet mogelijk om hier elke keer de driver te pakken en zo ver mogelijk vanaf de tee te komen, want dan kom geregeld in de problemen. Maar dat is ook weer het mooie aan het spel, je moet elke keer weer je opties doornemen en dan een beslissing nemen.

Het moet gezegd worden: Vandaag lag de baan er schitterend bij, de greens waren top en de fairways en rough waren prima. Vorig jaar was dat wel anders, toen waren de greens niet goed, veel gaten en hobbelig. Nu was het heel goed, je kreeg een goede rol met de bal. Dit is een baan waar we met de GVN vaker langs gaan komen.

De uitslag:

Er zijn vier mannen geweest die het voor elkaar hebben gekregen om een birdie te maken. Dat zijn: Mark, Arno, Hans en Armstrong. Zij hebben nog een echt vogeltje gekregen. Gefeliciteerd heren!

Als er nog mensen zijn die 10 kleine birdie thuis hebben, deze kun je inwisselen bij een van de wedstrijdleiders en dan een grote vogel krijgen. Graag wel even overleggen met de desbetreffende wedstrijdleider zodat deze een grote vogel mee kan nemen.

Armstrong die op hole 17 een hele mooie birdie maakte, kon meteen blijven staan, want hij mocht meteen een doosje ballen mee nemen voor de leary! Na een slechte eerste slag, die toch verrassend op de fairway bleef, sloeg hij een fantastische ijzerslag naar de green. De bal bleef op ongeveer 1,20 meter liggen en hij maakte de putt voor birdie! Goed gedaan en gefeliciteerd!

De neary is een ander verhaal. Mark sloeg op hole 8 een mooi ijzer en de bal bleef liggen op de green. Omdat hij in de eerste flight zat, mocht hij meteen zijn naam opschrijven. Zelf had hij wel het idee dat deze waarschijnlijk niet genoeg zou zijn voor de neary, want de bal lag best ver van de hole, er was nog genoeg ruimte om een betere slag te maken. Maar niemand van de andere 18 deelnemers wist het voor elkaar te krijgen om de bal dichterbij te krijgen. Dus de neary is voor Mark. Gefeliciteerd! Jullie hebben al kunnen lezen dat Mark ook een birdie had geslagen, dus ik vroeg aan hem of de birdie op deze hole was gemaakt. Helaas nee, hij had zelfs een bogey moeten noteren. Gelukkig toch nog een doosje ballen gewonnen!

Voor de 2e en 3e plaats was het spannend. Twee personen met dezelfde netto score, dan gaat de handicap een rol spelen.
Op de 3e plaats: Erik Vonk met een 97 bruto en 72 netto!
Op de 2e plaats: Andre Hogenkamp met een 91 bruto en 72 netto!
Gefeliciteerd heren! Erik kreeg de coolhanddoek mee en Andre kreeg de drinkfles mee. Deze mooie prijzen zijn gesponsord door Weerslag.nl, waarvoor dank namens iedereen!

De man die echt diep is gegaan, onze eigen gvn-troetelbeer en –huisfotograaf: Rob de Kievith!
Hij kreeg het voor elkaar om vandaag met een 99 bruto en een 69 netto de laagste score neer te zetten! Hiermee ging hij met de hoofdprijs er vandoor, de mooie en gewilde handdoek van onze sponsor voor de zomertour: Weerslag.nl! Goed gedaan Rob, gefeliciteerd! Wat is golf toch een leuk en uitdagend spelletje!

Dank voor jullie gezelligheid en komst naar Almkreek en graag tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Uitslag:  Almkreek 30 juni

Weerslag.nl Zomer Tour: Klassement na 3 wedstrijden

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.