Lid worden Leden login
23 juli 2018 Geen reacties

Tsjechië Tour 2018

Na het succes van de eerste editie in 2017 reisden in juni 2018 in totaal 17 golfers af naar Praag voor een mooie week vol golf.

Praag is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt voor een golfreis, maar de omgeving van Praag biedt een aantal zeer aantrekkelijke en uitdagende banen. Stuk voor stuk goed onderhouden en met een veelzijdigheid aan uitdagende holes.

Op maandag 18 juni werd er afgeslagen voor de eerste ronde op Prague City Golf. Wel pas nadat de groep de uitdaging had doorstaan om in een drukke binnenstad van Praag de bus te lokaliseren die het gezelschap dagelijks heen en weer zou gaan rijden. Het tafereel van 17 mannen met golftassen die op een druk kruispunt om zich heen staan te kijken zorgde voor de nodige hilariteit. Prague City Golf was een relatief vlakke baan in vergelijk met de banen die de rest van de week nog zouden volgen. Wat dat betreft een prima baan om de week mee te beginnen. Glenn Moestadja kwam het beste uit de startblokken met een netto score van 73.

Op dag 2 werd op de golfbaan Albatross gespeeld. Alweer een stapje mooier en uitdagender dan de dag ervoor. De weersomstandigheden waren ronduit fantastisch met volop zon. Klaas-Jan Drenth bleek ook na het nuttigen van de nodige drankjes de avond ervoor nog prima in staat een schitterende ronde van netto 68 te lopen en nam de leiding in het tussenklassement over van Glenn.

Na op woensdag de keuze tussen een extra dagje golfen of even een dagje vrij in Praag, ging het gezelschap op donderdag weer verder met de wedstrijd op de Radecky Course op golf resort Konopiste. Heuvelachtiger dan de eerder gespeeld banen en voor vrijwel iedereen werd er dus een buggy van stal gehaald. Tegen het einde van de middag klonk de toeter vanwege een kort onweer, maar na een half uurtje wachten in het clubhuis kon iedereen zijn ronde toch nog afmaken. Lex Ouburg loopt netto 70 en neemt de leiding in het klassement over met 1 slag voorsprong op Klaas-Jan Drenth.

De mooiste baan van de week was voor de slotdag bewaard. Karlstejn Golf Resort biedt een prachtig uitzicht op het gelijknamige kasteel en een aantal holes kan ronduit spectaculair worden genoemd, met veel hoogteverschil en de nodige uitdagingen op het gebied van course management. De grootste uitdaging zou echter het weerstaan van de stevige regenbuien blijken, die in de laatste 9 holes de nodige mensen ertoe brachten voortijdig het clubhuis en bier op te zoeken. Voor degenen die hoog geklasseerd stonden was dit natuurlijk geen optie. Uiteindelijk bleek een degelijke netto 72 voor Lex Ouburg genoeg voor de eindoverwinning. Klaas-Jan Drenth eindigt de week als nummer 2 en de 3e plaats gaat naar Marcel de Waardt.

Dank aan iedereen die erbij was en in het bijzonder aan Willem voor de organisatie vanuit GVN en Ivana die alles met haar bedrijf Tsjechië Experience goed voor ons geregeld had.

Groet,
Lex Ouburg

 

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.