Lid worden Leden login
25 september 2018 Geen reacties

Stevan Aldershof winnaar Clubkampioenschap 2018

In het weekend van 22 en 23 september speelden we om het GVN Clubkampioenschap Strokeplay. Zaterdag 18 holes op Prise d’Eau en zondag nog 18 holes op Golfpark De Turfvaert. Er verschenen 29 tot op het bot gemotiveerde heren aan de start, om te bepalen wie de nieuwe clubkampioenen zouden worden.

De dag begon zaterdag droog, maar de radarbeelden gaven ons toch geen goede hoop voor de rest van de dag. Gedurende de ronde werden zowel de regen als de wind steeds harder en dat maakte het er niet aangenamer op. Maar na zo’n prachtige zomer mochten we natuurlijk niet klagen dat we nu ook eens een dagje met minder mooi weer hadden, al hadden we dat liever wel gehad.

Ondanks de toch wel lastige omstandigheden werd er door een aantal spelers toch behoorlijk goed gescoord. Stevan Aldershof pakte de leiding met een ronde van 79. Hij werd gevolgd door Otto Hubregtse met 83 en daarna kwamen Willem Jan Pott Hofstede en Floris van der Weijde, die beiden een ronde van 85 speelden. Dat kon nog spannend worden in de finale!

Zondag op De Turfvaert waren de weersomstandigheden erbarmelijker dan zaterdag. Regen, regen en nog eens regen. Het zou duidelijk worden welk merk het beste is met regen, er haakte gedurende de wedstrijd hierdoor wat mensen af. Twee dagen achter elkaar presteren is best een uitdaging zeker als je als klassementsleider samen met je concurrenten in de laatste flight mag starten.

Na een kopje warme choco genuttigd te hebben na hole 9, bleek al snel dat Stevan zijn leidende positie niet meer af wilde staan. De titelstrijd ging tussen Stevan, Otto en Willem Jan, die allen uitstekend speelden. Maar, zoals zo vaak in golf, moet je ook het geluk een beetje aan je zijde hebben om te kunnen winnen. En dat had Willem Jan niet, waardoor zijn score op 84 bleef steken. Een totaal van 169 was goed voor het brons. Otto pakte het zilver ook met 169, maar met een hogere handicap.

Ook in het netto klassement was Stevan te sterk voor de anderen en pakte ook deze titel.

Alle winnaars nogmaals van harte gefeliciteerd! Onze kampioen Stevan mag de overwinning binnenkort gaan vieren met een rondje op The Dutch of The International. Het was weer een prachtig toernooi en we hebben allemaal weer motivatie genoeg om te gaan trainen voor volgend jaar!

Ook weer grote dank aan onze huisfotograaf Rob de Kievith. Wil je alle foto’s zien die hij heeft gemaakt, kijk dan hier.

Willem van der Waal

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.