Lid worden Leden login
3 april 2018 Geen reacties

Spang Makandra Rondje Rotterdam
3 dagen golf voor het goede doel

In het Paasweekend speelden we weer het ‘Rondje Rotterdam’ op onze partnerbanen Hitland, Rhoon en Bentwoud. Drie leuke wedstrijden in het kader van het goede doel, het Antoni van Leeuwenhoek – Nederlands Kankerinstituut.

Iedere dag waren er mooie dinercheques te winnen, die beschikbaar zijn gesteld door Warung Spang Makandra, het beste Surinaamse eethuis van Nederland. Daarnaast speelden 14 deelnemers alle drie de dagen voor het klassement.

Zaterdag 30 maart viel het qua weer erg mee, maar Hitland was nog wel erg nat door de overvloedige regen van de afgelopen periode. Winnaar van de dag werd Willem Kamermans met een mooie score van 72 netto. Rob Kort werd tweede met 73 netto, gevolgd door Ulrich Chin-Kon-Sung met 77 netto.

Zondag was het niet alleen Eerste Paasdag, maar ook 1 april. Dus de paaseieren die verstopt zouden liggen in de baan, waren er uiteraard niet. Wel waren er deze dag prachtige speciale paasbirdies, beschikbaar gesteld door Conny van Leeuwen.

Anne Piek werd dagwinnaar op Rhoon met 69 netto. Geert Wisman maakte 74 netto en werd daarmee tweede van de dag en Hans Bijlsma legde beslag op de derde dagprijs met 75 netto. In het klassement nam Geen Moestadja na 2 dagen de leiding.

En dan de afsluiter, Paasmaandag op Bentwoud. Er was langdurige regen voorspeld en die kwam er ook. Maar gelukkig waaide het voor Bentwoud begrippen niet zo hard, dus was er voldoende bescherming onder de paraplu’s. De baan lag er overigens wel prima bij, op een paar natte plekken na.

Op deze afsluitende dag speelde Oslin Ras ondanks wat blessureleed geweldig. Met 67 netto (78 bruto!) werd hij ruimschoots dagwinnaar, gevolgd door Jan Brehm met 73 netto en Renata Filet met 76 netto.

In het klassement was het uitermate spannend, maar uiteindelijk ging Fred Groenewegen met de hoofdprijs aan de haal. Hij mag in september alle drie de dagen gratis meedoen aan Spang Makandra GolfCup op de banen rond Amsterdam.

De tweede plaats was voor Renata en haar prijs werd verloot. Dit tot grote vreugde van Thomas Hoyer die nu 2 dagen gratis mag meedoen in september. Geert Wisman werd derde in het klassement en won 1 dag gratis deelname.

Maar het ging natuurlijk niet om de prijzen, maar om het goede doel. Gedurende de drie dagen barstte de collectebus bijna uit z’n voegen door de vele gulle giften van de deelnemers. Bij elkaar brachten zij maar liefst € 936,75 op voor het AVL. Spang Makandra, GVN en iGolf vulden dit gezamenlijk aan, zodat er een mooi bedrag van € 1.500,- klaarstaat.

Iedereen bedankt voor de deelname en donaties. In september gaan we verder met de inzameling!

Tot gauw,
Dylan Weggeman

Eindklassement Spang Makandra Rondje Rotterdam

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.