Lid worden Leden login
27 oktober 2018 Geen reacties

Spang Makandra Golfcup 2018

Tijdens een iGolf wedstrijd (Race to Portugal), kom ik de altijd lachende Glenn tegen op de parkeerplaats. Na een hartelijke groet over en weer, laat hij mij een poster van de Spangmakandra golfwedstrijd 2017 zien, waar ik samen met Hendro op afgebeeld sta. Daar voegde hij aan toe; “je staat erop en bent niet op komen dagen”… waarop ik meteen antwoord met “schrijf mij maar gelijk in voor de aankomende Spangmakandra Cup van 2018.

Zo gezegd zo gedaan, op 7 september 2018 was de eerste wedstrijd op Spaarnwoude. Zoals altijd een zeer hartelijk welkom van de organisatie met de bekende gezichten, maar ook met een nieuwe aanwinst voor de organisatie namelijk Ferry!

Het leuke van de wedstrijd indeling is nieuwe mensen ontmoeten, zo ook ontmoete ik “tante” Winny! Ontzettend gelachen en genoten tijdens het rondje golfen. Na twee ronden te hebben gelopen, bleek dat ik in de top tien stond. Ik was in de veronderstelling op plek 4 om precies te zijn. Met dat idee ben ik ook naar huis gereden samen met Hans die aangaf dat hij voor de slotwedstrijd, omdat hij bovenaan stond, een caddie mee zou nemen.

Hierdoor aangestoken heb ik thuis dit ook voorgesteld, en ik kreeg ik een volmondig “JA ,dat lijkt me wel leuk”. Ik moet zeggen dat ik de baan wel heel veel bekijks had; ik denk dat het door mijn zeer kundige en mooie caddie kwam.

Maar ik loop een beetje op de feiten vooruit, want bij binnenkomst melde ik mij aan en kreeg tot mijn verbazing te horen dat er vandaag veel druk op mijn schouders rustte. “Hoezo?” vroeg ik nog steeds nietsvermoedend. Het bleek dat ik op plek 1 stond, terwijl ik dacht dat Hans op 1 stond en ik op 4. Dus je begrijpt; ik ging toch ietsjes meer gespannen op de Tbox 1 van start.

Gelukkig kon mijn caddie me al snel ontspannen krijgen, met vooral de woorden “geniet gewoon van de mooie dag en heb plezier”! Ik moet eerlijk toegeven dat mijn flightgenoten ook voor een zekere ontspanning zorgden met af en toe tijd voor een mooie foto door de huisfotograaf Rokie. Tante Winny kwam zo nu en dan polshoogte nemen, en had ook gelijk mijn caddie geadopteerd😉

Langzaam aan richting het eind van de wedstrijd, kwam de spanning weer terug, want toch speelde het in mijn hoofd hoe leuk het is om competitie te hebben met mijn goede vriend en tevens compagnon Hans de Melker. Zoals hij toch probeerde in mijn hoofd te komen, door aan de start te zeggen ”zullen we de tussenstand via de caddies doorgeven” waarop ik zei dat ik niets wilde weten.

Bij binnenkomst mijn kaart ingeleverd en toch met lichte spanning wachten op de uitslag.

Na een heerlijk diner, verzorgd door Glenn’s restaurant Spang Makandra, werd nogmaals toegelicht waar we het eigenlijk allemaal voor doen; namelijk voor het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis , voor ondersteuning van onderzoek naar verbetering van de behandeling van kanker.

Na de uitreiking van de nummers 3 en 2 welke door Hans was gewonnen, was het duidelijk. De beker heeft een prominente plaats gekregen in onze huiskamer waar ik elke keer met een grote glimlach naar kijk.

Glenn, bedankt voor een prachtig toernooi. Volgend jaar ben ik er weer bij!

Groeten,

Emanuel Alvarenga

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.