Lid worden Leden login
5 september 2019 Geen reacties

Spang Makandra Cup 2019 – Wat een feest!

Voor het vijfde jaar op rij speelden we om de Spang Makandra Cup. Een prachtig initiatief van GVN-lid Glenn Moestadja, waarin golf, plezier en saamhorigheid samenkomen. Drie dagen lang gaan de deelnemers de strijd met elkaar aan, maar steunen ze met elkaar vooral de strijd tegen kanker.

En dat resulteert erin dat de donatie aan het Antoni van Leeuwenhoek dit jaar ruim 7.500 euro zal bedragen. Het exacte eindbedrag zullen wij later bekend maken, maar namens Glenn hierbij alvast grote dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!

De Spang Makandra Cup is een driedaags toernooi, maar dit jaar was er voor de start nog een mooie vierde dag. Op donderdag 29 augustus kwamen 30 donateurs bij elkaar op The International voor een bijzondere golfdag, op de baan waarop volgende week het KLM Open wordt gespeeld. Een heerlijke opwarmer voor wat nog komen ging en een extra gelegenheid om geld in te zamelen voor ons goede doel.

Maar op vrijdag 30 augustus begon het toernooi pas echt. Op Golfbaan Waterland Amsterdam stonden 52 deelnemers aan de start, waarvan er 36 ook voor het totaalklassement deelnamen. Want, om kans te maken op de hoofdprijs moet je natuurlijk wel alle drie de dagen meedoen.

Op deze eerste speeldag was er al direct een bijzondere gebeurtenis, want Josette Franken maakte op hole 16 een hole-in-one. Normaliter trakteer je dan alle deelnemers op champagne, maar geheel in stijl met de gedachte van dit toernooi deed Josette in plaats daarvan een forse extra donatie voor het AVL.

De dagoverwinning was voor Rashied Badal met 71 netto, gevolgd door Rayen Bindraban en Fred Groenen die allebei 73 netto maakten.

Zaterdag 31 augustus verhuisde het toernooi naar De Purmer voor ronde 2 en dat werd genieten van de laatste echte zomerdag van 2019. Met het hele mooie weer werden er ook veel hele mooie scores genoteerd. Shanky Gharbharan was deze dag de beste met 68 netto, Willem Jan Pott Hofstede werd 2e met 69 netto en de derde plaats was voor Arno Joosen met 70 netto.

Zondag 1 september was het tijd voor de grote finale op Golfbaan Spaarnwoude. Het golftoernooi eindigde met Thomas Hoyer als dagwinnaar met 66 netto, voor Jan Brehm en Emanuel Alvarenga die beiden een 67 netto score binnen brachten. Alle drie kregen zij mooie cheques van het Holland Casino.

Maar het ging uiteindelijk natuurlijk om het klassement en de hoofdprijzen, die wederom beschikbaar werden gesteld door Go4Golf Reizen. Jan Brehm werd overall derde met een totaalscore van 217 netto. Rashied Badal had dezelfde totaalscore en werd door zijn lagere handicap tweede. Maar de beste van allemaal was Willem Jan Repko. Na zijn eerdere overwinning in 2017 mocht hij met een totaalscore van 215 netto wederom de Spang Makandra Cup in ontvangst nemen. Gefeliciteerd Willem Jan!

Ik zou er nog heel veel woorden aan kunnen toevoegen, maar de Spang Makandra Cup is simpelweg een unieke happening. Een prachtige strijd op de golfbaan, de meest charmante caddies, leuke challenges onderweg, spannende loterijen, héérlijk eten van de catering van Warung Spang Makandra en als klap op de vuurpijl swingende muziek van Bryan Lo.
WAT-EEN-FEEST!

Namens de organisatie en het AVL dank aan alle deelnemers, donateurs, sponsors en vrijwilligers dat jullie dit weer mogelijk hebben gemaakt. Tot volgend jaar allemaal, dan zal de Spang Makandra Cup 2020 plaatsvinden in de week voor het KLM Open.

Keep swinging!

Dylan Weggeman

Eindklassement Spang Makandra Cup 2019

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.