Lid worden Leden login
20 november 2018 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op Rhoon

De derde wedstrijd van de Wintertour vond voor het eerste keer deze tour plaats onder winterse omstandigheden. We begonnen op een baan met witte greens en harde fairways. De mutsen en warme handschoenen waren ook weer uit de kasten gekomen. Het zonnetje, dat de hele dag scheen, zorgde echter al snel voor redelijke golf omstandigheden.

De wedstrijd zat met 24 spelers helemaal vol en we moesten ook nog een aantal spelers teleurstellen. Gelukkig duurt de wintertour voor deze spelers nog lang en zijn er nog vele wedstrijden.

Zoals gezegd speelden we de hele dag onder een heerlijk zonnetje. Dat maakte het feit dat de wedstrijd wat langer duurde een stuk dragelijker. De grote hoeveelheid bladeren op de baan was de belangrijkste boosdoener voor de wat langere ronde. Deze bladeren waren voor een groot aantal spelers ook een mooi excuus voor de iets minder goede scores. In de top van de wedstrijd werd echter prima gespeeld.

Een winnaar met een netto score onder de par van de baan was hier het beste bewijs van. Bij GVN levert een birdie een mooi glazen vogeltje uit zweden op. Glenn Moestadja wist op de eerste negen holes maar liefst 3 van deze vogeltjes te scoren. Spelend in de laatste flight won hij ook nog de neary die hij afsnoepte van Camiel Aldershof die in de eerste flight was gestart. Camiel zag ook de leary aan zijn neus voorbijgaan , omdat zijn broer Stevan de bal iets dichterbij wist te slaan.

De nummers 1, 2 en 3 mochten weer de mooie dagprijzen gaan verdelen. Als derde kreeg nieuwkomer Jeroen Bekker een warme muts voor zijn 74 bruto. Met zijn hele lage hcp bekende dit een 75 netto. Tweede werd de grote man van de zomertour en de masters , Jeroen Huizing. Hij bracht een score van 72 netto binnen en ging met een nekwarmer naar huis. De winnaar van de dag was de Wintertour kampioen van de laatste 2 jaar, Otto Hubregtse (netto 70). Hij lijkt deze Wintertour dus weer de te kloppen man. En met de gewonnen handschoenen blijven zijn handen in de komende winterwedstrijden lekker warm.

Willem Jan Pott Hofstede

Klassement Wintercup 3

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.