Lid worden Leden login
23 januari 2018 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op Prise d’Eau

Een rommelige start op Prise D’Eau deze week. Bij aankomst op de baan werd er aangegeven dat er nog steeds alleen draagtassen de baan in mochten en dat er op dat moment wintergreens waren. Niet alle GVN deelnemers konden met draagtas de baan in en dus was het niet geheel duidelijk met hoeveel spelers we zouden gaan starten.

Gelukkig wist de familie Janus na enig aandringen de baan op andere gedachten te brengen en mochten we met trolleys de baan in. Bij de start bleken ook de zomergreens bijna op alle holes bespeelbaar. Zo speelden we op de eerste 9 holes op een prima bespeelbare baan met slechts 1 wintergreen. De tweede 9 waren een stuk slechter. Erg natte fareways en ook de storm had hier behoorlijk wat materiaal achtergelaten op de baan. Lastige omstandigheden, maar de echte Wintertour tijgers hadden hier weinig moeite mee dit in tegenstelling tot de rest van het spelersveld.

De foto’s van de winnaars worden eentonig, omdat deze tijgers wel erg veel prijzen binnenhalen. Ulrich Chin-Kon-Sung toonde vormbehoud en werd net als verleden week derde. Zijn ballenvoorraad groeit. De twee koplopers in de Tour werden opnieuw eerste en tweede. Omdat Camiel Aldershof wel erg laag scoorde de afgelopen periode is hij dit jaar omlaag gezet in zijn hcp. Met zijn nieuwe hcp 24 werd hij toch heel knap tweede. Een mooie muts was zijn deel. Camiel heeft al veel gewonnen deze Wintertour en schonk na afloop zijn muts aan flightgenoot Conny. Eerste werd met grote voorsprong Otto Hubregtse. Zijn 79 bruto was van grote klasse.

De nummers 1 en 2 in de Tour lijken inmiddels al bijna niet meer in te halen, maar daarachter is het nog heel spannend. En aan het einde van de tour kan ook de derde in het klassement met een overwinning in de finale de Wintertour winnen. Genoeg dus om de komende weken voor te spelen.

Willem Jan Pott Hofstede

Klassement Wintercup 8

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.