Lid worden Leden login
25 november 2017 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op De Gelpenberg

We speelden op de mooie golfbaan de Gelpenberg als onderdeel van een club-shotgun. Wij GVN’ers startten op holes 1 t/m 5 en de leden op holes 10 t/m 18. De leden gingen na holes 9 en 18 naar binnen voor een kom warme soep, terwijl GVN doorspeelde. Dit is allemaal goed verlopen, er is bijna niet op elkaar gewacht.

Toch duurde het rondje ongeveer 5 uren, maar dat kwam ook door de herfstige weersomstandigheden. De weersvoorspelling zei: “Gevoelstemperatuur 0 graden”. Maar míjn gevoel zei: “Bitterkoud”. Hoewel de eerste paar minuten een zonnetje gaven, werd het al snel kouder (graad of 5), kwam er harde wind (windstoten tot 8 Bft), regen en hagel. Ikzelf was niet warm genoeg gekleed voor deze omstandigheden en heb letterlijk staan rillen op de green.

Er zijn dan ook maar twee deelnemers onder de 80 netto gebleven. Er is maar liefst één birdie geslagen door Gillian Quanjer. Gefeliciteerd! De Leary op hole 6 was voor Siward Sloot. De Neary op hole 12 was vergeten en daardoor verplaatst naar hole 17. Een hole van 170 meter met tegenwind. De neary werd echter mooi geslagen door Martin Vos.

Derde plaats in de uitslag (een tweetal sleeves van die fijna Nassau Quattro ballen) was voor Karl Bergh met 91 bruto en 81 netto. Plaats twee (een mooie Nike beanie) was voor Sunil Badloe voor zijn 99 bruto en 77 netto. De dagprijs ging (net als op de Waterlandse) naar de winterspeler Otto Hubregtse met 86 bruto en 75 netto. Hulde ! (Misschien ging de wind steeds liggen als hij sloeg ;-). Hij nam de door met mooie winter golfspullen mee, gesponsoord door de RSGolfshop.

De score van een speler op één hole is op strokemax gezet vanwege het uitholen met een verkeerde bal (dus zonder te herstellen.). (Hij had de pech dat hij juist met de bal van de wedstrijdleider doorspeelde…). Voortaan je bal duidelijk markeren en goed opletten na het zoeken naar je bal of het de juiste is…

Tot een volgende keer,
Mark Bijster

Klassement Wintercup 3

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.