Lid worden Leden login
7 maart 2019 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op De Gelpenberg

’s Nachts had het flink geregend, maar de baan had al het water prima opgenomen in de bodem en was prima speelbaar. De eerste negen werden onder een grijze lucht gespeeld, maar de zon liet zich steeds vaker zien en uiteindelijk werd er bij hole 19 lekker buiten op het terras in het zonnetje gezeten.

Wel even wat onrust bij de start.
Op deze dag was er namelijk ook een grote(re) ANWB wedstrijd en enkele ANWB’ers stonden al bij de blauwe tees op hole 1, waar wij ook wilden starten. Het bleek dat wij moesten verkassen naar hole 10. Dat werd dus starten bij de smallere bosholes… Wij mochten niet met flights van 4 starten, dus de 8 deelnemers werden verdeeld over drie flights. (Wel vreemd dat onze eerste flight uiteindelijk op een 4-bal moest wachten…).

De gele en rode tees waren gesloten en GVN was stoerder dan ANWB; de mannen moesten van wit en de dames van blauw. Dat zou al een verschil van 300 meter zijn, maar het bleek dat bij bijna alle holes de tees ook helemaal achterop stonden. Dan wordt de baan al snel zo’n 6400 meter lang voor heren en 5600 meter voor dames. En ook al werd de witte tee al verrekend bij de playing handicap bleek het voor de meesten toch een aardige dobber te zijn. De enige dame (Frances Verheul) heeft gelukkig een goede handicap en redde zichzelf wel.

Er werd 1 birdie geslagen dankzij een mazzel-bal van Mark Bijster: Via een tak van een boom tot op 1 meter van de hole. Het was ook de neary-hole, dus hij ontving een sleeve ballen. De leary op hole 6 werd geslagen door Niels Vlaar. Ook hij kreeg een doosje ballen.

Dat de baan dus lang speelde is goed te zien aan de scores: 5 scores in de tachtig netto en 3 in de negentig. Derde plaats was voor Ernst-jan Cock met een 84 netto. Hij nam de nek-warmer mee naar huis. Frances Verheul won de twee prijs ook met 84 netto maar een lagere handicap. Zij koos de mooie muts. Dagwinnaar met 80 netto was Jeroen Snelders. De warme wanten gaan om zijn handen.

Alle prijzen ter beschikbaar gesteld door RSGolfshop.nl

Tot een volgende keer,
Mark Bijster

Klassement Wintercup 13

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.