Lid worden Leden login
18 februari 2019 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op De Golfhorst

GVN is voor de eerste keer op de Golfhorst, met 20 enthousiaste deelnemers probeerden wij deze baan te bedwingen. Je kon wel merken dat het nog vroeg in het seizoen is, want de baan lag er nog niet tip top bij en de vorm was er ook nog niet (bij mij!).

Ik was al vroeg aanwezig en maakte alvast een foto van hole 9, nog helemaal met rijp bedekt en licht bevroren, maar daar was bijna niets meer van te zien toen wij om 10.00 uur van start gingen. Dus lekker genieten van de zon, golf en leuke flightgenoten.

Meer dan de helft van de deelnemers was nog nooit op deze baan geweest. Als je wel de baan een beetje kent, dan weet je wat je te wachten staat en kun je soms een clubje meer of minder pakken. Waar wil je wel en waar wil je niet liggen kan dan belangrijk worden. Mooi allemaal, maar dan moet de uitvoering wel goed zijn!

De wedstrijd:
We mochten op de zomergreens spelen en die waren zeer zacht. Diepe kraters in de green van alle ballen die naar de green zijn geslagen. Soms bleef de bal in zijn eigen pitchmark liggen. Dus als je de kans had om de vlag aan te vallen, dan was deze dag zeer geschikt daarvoor. Door die zachte greens zijn er 6 birdies gemaakt door: Mladen 1, Arno 1, Otto 2 en Arjan 2 maal een birdie! Proficiat, heren! Zij mochten een welverdiende birdie mee naar huis nemen.

Aan het begin van de wedstrijd vroeg ik aan Thom, Ulrich, Camiel en Stella (zij zouden als eerste flight weg gaan) of zij de Neary en Leary wilde meenemen en niet zouden vergeten om bij hole 4 en 15 neer te zetten. Nou dat hebben we geweten! Beide werden door de eerste flight zo dichtbij ‘gezet’ dat niemand meer dichterbij is gekomen. Stella had een hele mooie slag voor de Neary en Camiel sloeg zijn tweede slag heel mooi bij de vlag voor de Leary. Beiden kregen een doosje met ballen. Gefeliciteerd!

In de uitslag kun je zien dat maar vier deelnemers onder de 80 zijn gebleven, zeer knap! Hier komen dan ook de winnaars uit. Op een derde plek met 97 bruto en 79 netto: Camiel! Op de tweede plek met 91 bruto en 78 netto: Ulrich! En de winnar van vandaag met 80 bruto en 74 netto: Otto! Gefeliciteerd, heren! Goed gespeeld!

Volgens mij kunnen Camiel en Otto wel een winkeltje beginnen, zij hebben nu van onze fantastische winterprijzen al meerdere thuis liggen!!! ;)

Bedankt voor jullie gezelligheid en jullie komst naar de Golfhorst en tot de volgende keer!

Arno Joosen

Klassement Wintercup 11

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.