Lid worden Leden login
28 december 2018 Geen reacties

RSGolfshop.nl Wintertour op Best

Op 22 december kwamen 17 mensen in actie op golfbaan Best voor een nieuwe ronde voor de RSGolfshop Wintertour. De nacht voor de wedstrijd was veel regen gevallen dus het was afwachten of de baan goed speelbaar zou zijn. Gelukkig had de baan de grote hoeveelheid regen prima afgevoerd.

De baan was nergens drassig of onspeelbaar. Alleen holes 1 t/m 4 hadden wintergreens. Hole 3 werd daardoor een gestrekte 70 meter lang, maar door een aflopende wintergreen naar de bunker was deze hole niet heel makkelijk te spelen!

Een groot deel van de rododendrons op hole 12 worden verwijderd omdat dit een bijna blinde afslag maakt op een par 3. De bosholes hadden grote irrigatie-gaten, maar de plaatsingsregel maakt het altijd mogelijk om een goede plek te vinden voor je bal.

Golfbaan Best verandert de speelvolgorde van de holes in de winter, zodat men eerst de open 9 holes speelt voordat men de bos holes induikt. De wintervolgorde is: holers 15 t/m 18, dan 5 t/m 18 en aansluitend 1 t/m 4. We startten gelukkig met een felle, laagstaande zon vanaf hole 15. Dit maakt het wel moeilijk de bal te volgen. Na een paar flights kwam er wat bewolking zodat de bal wel te zien was. De ronde werd, afgezien van een paar losse druppels, geheel droog gelopen.

Er zijn toch maar 2 birdies geslagen: 1 door Camiel Aldershof en 1 door Shanky Gharbharan. De neary werd geslagen door Otto Hubregtse en de Leary werd door Mark Bijster binnengehaald.

Derde prijs was voor Camiel met 73 netto. Hij nam de nekwarmer mee. Plaats twee was voor Peter van der Wee met 72 netto. Met zijn warme muts kan hij de ijsgoden tarten. Dagwinnaar was de man in vorm: Jeroen Huizing met een prachtige 69 netto. Met zijn nieuwe warme wanten komt hij de koude winter wel door!

Alle prijzen gesponsord door RSGolfshop.nl

Iedereen bedankt voor het komen en tot een volgende keer!

Mark Bijster

Klassement Wintercup 6

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.