Lid worden Leden login
1 maart 2020 Geen reacties

RSGolfshop.nl Winter Tour – De Turfvaert

De week voor het wedstrijdweekend was niet best. Veel hemelwater was al naar beneden gekomen en er zou nog meer komen. Helaas had dat tot gevolg dat we onze 1e kennismaking met de nieuwe partnerbaan Westwoud moesten uitstellen voor nu. Gelukkig konden we meer naar het zuiden op zondag wel terecht op Golfpark De Turfvaert. Uiteindelijk traden we daar aan met 15 heren voor wat een interessant rondje zou worden.

De weersvoorspelling vooraf was dat we halverwege een behoorlijke bui konden verwachten en dat met de stevige wind was geen fijn vooruitzicht. Maar gelukkig door de wind die halverwege de ronde van richting veranderde schoof de verwachte bui noordelijk langs ons heen en hebben we het geheel droog gehouden. Was het dan geheel “droog” deze ronde? Ja dus, maar ook weer niet. In de baan veel spontane vijvers, rivieren en moeraspartijen. Dat maakte het niet altijd gemakkelijk om de bal afstand te laten maken. En een aantal fairways waren hierdoor op sommige plekken behoorlijk smal. Dat ook een groot aantal bunkers vol stonden was dan af en toe weer “handig” omdat de bal dan alleen nog er buiten gedropt kon worden.
Maar goed we hebben een lekkere ronde gelopen en iedereen binnen 4 uur binnen ondanks het gaatje wat er halverwege tussen zat.

Op de volledige heren dag gingen de speciale verrichtingen naar Ed Petersen (Neary op 17), Hans (Longest op 14) en Simon Verhoeven. Simon pakte de Leary op hole 4 waarbij de bal 15 cm voor de hole bleef liggen. Bijna eagle, eenvoudige birdie. De enige birdie van de dag trouwens.
Uiteindelijk waren er 4 spelers met een netto score in de 70 deze dag.
Derde met 86 bruto en 78 netto Jeroen Snelders. Ulrich Chin-Kon-Sung scoorde met 88 om 76 de tweede plaats en 30 wedstrijdpunten.

Maar er kan er altijd maar één de beste van de groep zijn en dat was wederom Rob de Kievith. Met een derde winter tour overwinning op rij pakte Rob de 35 wedstrijdpunten voor het klassement na een rondje 102 bruto en 75 netto. Gefeliciteerd Rob de “Triple” is binnen ! De heren mochten hun keuze weer maken uit de prijzen tafel van onze Winter Tour sponsor RSGolfshop.nl

Nog twee voorrondes te gaan (Gelpenberg & Midden-Brabant) voordat we ons op gaan opmaken voor de finale op 21 maart op Bentwoud. Wie eindigt er over twee weken in de top 30 en wie wordt de uiteindelijke winter kampioen.

Groet,
Hans

Zie de fotoreportage van Rokie voor meer sfeerbeelden

Uitslag Turfvaert 1 maart

WT klassement na 16 rondes

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.