Lid worden Leden login
13 januari 2021 Geen reacties

Update:
Routekaart voor verantwoord golfen

Op 12 januari gaven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie. Hierbij werd aangekondigd dat de lockdown die sinds 15 december geldt, met 3 weken wordt verlengd. De strenge regels op de golfbaan blijven voorlopig dus van kracht. Golfen mag nog, maar met maximaal twee volwassenen in één flight. Dat zal in elk geval tot en met 9 februari zo blijven. In de speciale routekaart voor golfers in coronatijd blijven we op niveau 5.

Klik op de afbeelding voor een grotere weergave.

 

Vanaf 15 december mag je nog steeds buiten sporten, maar mogen flights op de golfbaan uit niet meer dan twee personen bestaan als het volwassenen betreft. Daarbij geldt ook de anderhalve-meterregel. De lockdown, die premier Mark Rutte op 14 december vanuit het ‘Torentje’ aankondigde, wordt een stuk strenger. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt deze restrictie (tweetallen) niet. Het goede nieuws is dus dat we nog steeds mogen golfen, maar uiteraard geldt de gevraagde waakzaamheid ook voor golfers.

Als gevolg van deze maatregelen zullen veel clubs en banen overgaan op het boeken/reserveren van maximaal 9 holes per flight om op die manier nog zo veel mogelijk golfers in staat te stellen te kunnen spelen. Het is dus de vraag of wij de rondes van de Wintertour kunnen blijven spelen, per geplande ronde wordt bekeken of deze door kan gaan en in welke vorm. Dat kan betekenen dat het maximale aantal deelnemers per ronde kan veranderen en mogelijk ook de starttijden. In ieder geval wordt er altijd gespeeld volgens het ‘komen en gaan’ principe, zoals is vastgelegd in ons eigen GVN-protocol.

Terug naar overzicht

Reageren

Zal niet zichtbaar zijn