Lid worden Leden login
24 april 2019 Geen reacties

Rondje Rotterdam voor het goede doel

In het afgelopen (lange) Paasweekend speelden we ons -inmiddels traditionele- “Rondje Rotterdam” voor het goede doel. En we hebben met z’n allen een prachtige opbrengst voor het Antoni van Leeuwenhoek bij elkaar gespeeld!

GVN doneert € 695,- op basis van de de scores van alle spelers. En de spelers zelf… die doneerden gedurende de drie wedstrijddagen maar liefst € 1.595,-. Totaal staat er dus al € 2.290,- op de teller en dan komt de Spang Makandra Cup Amsterdam er nog aan. Namens initiatiefnemer Glenn Moestadja en het AVL heel erg bedankt!

Maar naast het goede doel werd er natuurlijk ook nog een wedstrijd gespeeld. Drie dagen prachtig golf in prachtig weer. Beter kun je de Paasdagen toch niet besteden ;-).

Zaterdag begonnen we op Bentwoud met 39 deelnemers aan ons rondje. Geen gemakkelijke baan, maar door een aantal spelers werd er toch goed gescoord. Arjan Scholte ter Horst werd de dagwinnaar met 71 netto. Hij werd op de voet gevolgd door Yvonne Bos en Nicolet Leerdam, die beiden netto 72 scoorden. Arjan pakte ook de Leary en Nicolet de Leary.

Zondag gingen we voor dag 2 met 33 deelnemers van start op Rhoon Golfcenter. Op deze wederom stralende dag wisten zowel Glenn als ondergetekende een score van van 73 netto te maken, maar uiteraard deden wij niet mee voor de dagprijzen. En dus werd Mirtro Boog de welverdiende dagwinnaar. Zij bracht een mooie score van 74 netto binnen. Arjan kreeg voor zijn 76 netto de tweede prijs en Caroline Lugtenburg verdiende de derde prijs met 77 netto. De neary was voor Bram Melssen en de leary voor Glenn.

Arjan maakte ook nog een prachtige Eagle op hole 7 en zorgde er zo voor dat de kas met 20 euro extra werd gespekt.

En dan de finale op Hitland. Alle 30 deelnemers hadden zich aangemeld om van start te gaan op deze zonovergoten 2e Paasdag. Maar op de driving range ging het goed mis voor Peter van Tintelen. Hij raakte de bal wat ongelukkig en via een paal kwam deze keihard terug op zijn eigen oog. Met een flinke zwelling en flinke pijn tot gevolg en helaas was Peter niet in staat om nog van start te gaan. Gelukkig bleek bij de huisartsenpost dat de bal het oog op een haar na gemist heeft en lijkt de schade dus mee te vallen. Sterkte Peter!

Van de 29 overgebleven deelnemers was Patrick Klein Breteler de beste. Hij maakte een mooie 72 netto, onder andere door maar liefst 3 birdies te slaan. Shanky Gharbharan werd tweede met 73 netto en Lesley Vermeulen derde met 74 netto. De leary was ook voor Patrick en de neary werd deze dag geslagen door Willem Jan Pott Hofstede.

Onder alle deelnemers waren er 18 die alle drie de dagen meededen en daarmee in aanmerking kwamen voor het totaalklassement. Dat werd uiteindelijk glorieus gewonnen door Arjan Scholte ter Horst. Hij mag eind augustus alle drie de dagen gratis meespelen in de ‘grote’ Spang Makandra Cup, die we rond Amsterdam gaan spelen. Caroline Lugtenburg werd tweede in het klassement en mag in augustus 2 dagen gratis meedoen. De derde plaats was voor huisfotograaf ‘Rokie’ Rob de Kievith en dat leverde hem 1 dag gratis spelen op.

Alle dagprijswinnaars kregen vouchers om lekker Javaans/Indisch te gaan eten in een van de Warung Spang Makandra vestigingen van Glenn.

Al met al was het weer een geweldig Rondje Rotterdam en we hopen dat er volgend jaar nóg meer enthousiaste golfers meedoen. Een prachtige fotoreportage van alle drie de dagen vind je hier, met dank aan Rokie!

Groeten,
Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.