Lid worden Leden login
3 juni 2019 Geen reacties

Ierland Trip 2019

Donderdag ochtend ontmoeten de meeste van ons elkaar in de koffiebar achter de douane. Voor de Suriboys, Glenn, Shyam en Shanky, was het niet vroeg genoeg en zij zaten al op hun vlucht naar Dublin toen de meeste van ons op het Schiphol aankwamen. Alleen Emile was nog eerder op het vliegveld, 2 uur voor een vlucht is onzin, dat moet op zijn minst 4 uur zijn. Bij aankomst in Cork werden we opgepikt door Allen, onze chauffeur voor de trip, met zijn luxueuze Mercedes bus.

Onderweg naar de eerste stop, Tramore Golf Club, kon er al genoten worden van het Ierse landschap. Na een snelle lunch en wat putten om de snelheid van de greens uit te proberen was het tijd om te gaan genieten van deze mooie parkbaan. In het begin was er nog lichte neerslag, maar al snel klaarde het op. De dagwinnaar was Dirk, op handicap net voor Joris gebleven en Ton was derde. Met een neary voor Geert en de leary werd niet geslagen (wat vaker zou voorkomen op de andere dagen). ’s Avonds in Waterford inchecken in een ouderwets Iers hotel en diner bij de Indiër een paar deuren verder.

Vrijdag hoefden we niet te vroeg op, we speelden op Waterford Castle op 15 minuten rijden. Met de pont naar het eiland waarop de baan ligt en vervolgens bij aankomst herten op de driving range is een aparte ervaring. Persoonlijk vind ik het altijd wel fijn als er een driving range is om in te slaan, en het heeft ook geholpen met de score. Wederom een mooie park baan, helaas geen uitzicht op het kasteel vanuit de baan. De wedstrijd werd gewonnen door onderstaande, met Klaas-Jan op de tweede en Shyam op de derde plaats. De neary van de dag was ook voor mij en de Leary was voor Jacob. Na enkele drankjes op het terras was het tijd om weer terug naar het hotel te gaan. ’s Avonds was er het plan om de leider in het klassement dronken te voeren, helaas drink ik bijna geen alcohol meer, dus dat ging niet door. Diegene die iets eerder naar het hotel gingen hebben dankzij de filmpjes van Emile nog wel mee kunnen genieten van het gezang in de pub.

Zaterdag ochtend was een iets langere rit naar St.Helens Bay Golf Club, gelegen aan zee. Een baan met een par 3 17e hole die door een golf journalist van Irish golf magazine (oid) de laatste 2 jaar was uitgeroepen als mooiste par 3 van Ierland. Althans volgens de lokale reisagent die ook die dag op deze baan speelde. Zeker de laatste twee holes waren mooi met de harde wind die er was. Gelukkig scheen ook deze dag het zonnetje weer. De winst was wederom voor mij, dit keer was Shanky tweede en Shyam derde. Dit keer werd de neary niet geslagen en was de leary voor Geert.

Zondagochtend om 05:45 was het weer tijd om richting Cork te gaan, om onderweg nog een laatste rondje te spelen op Fota Island. Voor 8 uur werd er al afgeslagen met lichte regen. Gelukkig werd het weer al snel beter en konden we meer genieten van de baan. Het bleek weer dat 4-ballen voor de 3-ballen niet altijd een goed idee is. Gelukkig nam de 4-bal voor mijn flight een verkeerde afslag na hole 9 en mochten wij eerst afslaan op hole 10 en al snel was er een redelijk gat achter ons.

Ook deze dag bleek ik gewonnen te hebben, Klaas-Jan was tweede en Geert derde. En vandaag zowel de neary als de leary niet geslagen. In het klassement was er een gedeelde tweede plaats voor Mladen, Shyam en Fred (in die volgorde op basis van handicap). Terwijl de Suriboys genoten van de derde 9-holes van Fota Island, zij vlogen pas laat vanuit Dublin, was er een korte prijsuitreiking op het terras met mooie prijzen voor de dag- en klassements winnaars. En ballen van de verschillende banen voor de neary’s en de leary’s.

Na een korte rit naar het vliegveld was het helaas alweer tijd voor de vlucht naar Amsterdam.

Het waren 4 top dagen met mooie banen, lekker weer, golf en een uitstekend gezelschap.

Joris, hartelijk dank voor het uitzoeken van de banen en reis- en wedstrijd leiding. Josette, dank voor het regelen, alles was uitstekend verzorgd. Mladen, dank voor de skins (met Shyam als grote winnaar).

Allen bedankt voor de gezelligheid en hopelijk tot volgend jaar,

Thomas.

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.