Lid worden Leden login
11 juni 2019 Geen reacties

Pinksterwedstrijd op Bentwoud

De Pinksterwedstrijd van Gvn zat, ik herhaal, zat helemaal vol bij de sluiting van de inschrijving. Er stonden zelfs leden op de wachtlijst. Maar het liep allemaal toch even anders! Eerst moesten twee leden zich afmelden, daarna nog een en zelfs op de ochtend nog een afmelding. Natuurlijk allemaal goede redenen, dus absoluut geen kwaad woord daarover.
Die laatste afmelding kwam van Carel van Venetien. Hij stuurde mij netjes een bericht dat hij vrijdagavond had getennist en nu geblesseerd was. Ja, Carel, je moet ook gewoon niet gaan tennissen! Golfen is veel leuker! ;) Nee, sorry Carel, ik hoop dat het niet te ernstig is en dat je snel weer hersteld bent!

Eigenlijk konden we naar 5 flights van 4 personen, maar dat was wel erg veel geschijf, dus heb ik besloten om Henk en Renata te verdelen over flight 2 en 3. Zo gingen we met 20 leden de baan in.
Er stond best veel wind en een aantal bekenden van de baan vertelden dat dat gebruikelijk is op Bentwoud. De baan is ook altijd best droog en hard. Ik had gehoopt dat de baan iets zachter zou zijn door de regen van de afgelopen dagen, maar op Bentwoud was niet zo veel gevallen. Dus…! Het bleek een lastige klus om hier een mooie score neer te zetten, zie de uitslag. De baan lag er wel erg mooi bij, goede fairways en greens die best snel waren. Je moest je bal naar de greens hoog aanspelen, anders stopte hij bijna niet. Buienradar of weeralarm moeten we gewoon niet meer geloven. Die voorspelde best veel regen gedurende lange periode, maar we begonnen met een lekker zonnetje, de jasjes en truien gingen uit en het werd erg aangenaam. Tot bijna bij het eind, daar hadden we even een flinke bui, die ongeveer 1 a 2 holes duurde en daarna was het zelfs even windstil. Kortom prima golfweer!

Met dit verradelijk weer zijn er 3 birdies gevallen: Henk, Keith en Arno! Henk had zelfs bijna een hole in one! Zijn slag op hole 6 kwam tot 15 centimeter van de hole! Knappe slag, Henk! Zij kregen nog een echt vogeltje! Gefeliciteerd mannen.
Voor de wedstrijd vertelde Keith mij dat hij na de wedstrijd direct weg moest gaan en dus niet bij de prijsuitreiking kon zijn. Dus toen zei ik, als je de score doorgeeft aan je flightgenoten dan komt het wel goed. Helaas toch niet voor Keith! Laat hij nou juist vandaag lekker spelen en een birdie maken en de neary op hole 4 slaan en dan nog eens derde worden overall. Dan loop je toch wat prijzen mis! Toch van harte gefeliciteerd met deze score! Ik kan het me ook prima voorstellen: je weet dat je niet voor de prijzen kunt spelen, dus ben je heel ontspannen en gaat het lekker lopen en voor je het weet val je wel in de prijzen. Het is mij ook overkomen, snel weg moeten na de ronde en dan zo goed spelen dat je zelfs eerste wordt! Dat kan, dat is golf!

De leary heb ik hole 7 gezet, een lekkere korte hole van 268 meter (van geel). Ik zag de leary staan en die stond best ver van de vlag. Dus ik denk, dat moet beter kunnen. Ik sloeg een mooie wedge en die bleef netjes op de green liggen en hij was dichter bij de vlag, maar daar kwam mijn flightgenoot. Die legde de bal nog even 3 meter dichterbij! Ron, gefeliciteerd! Je hebt het verdient! Hij ging met een doosje ballen naar huis.

Doordat Keith al naar huis was, hebben we gekeken naar de volgende in de score:
Met een mooie 109 bruto en 80 netto: Joris op de 3e plaats. Hij kreeg de cooldoek mee.
Met een iets betere 90 bruto en 77 netto: Arno op de 2e plaats. Hij kreeg de drinkfles.
Met de beste score van de dag, 93 bruto en 73 netto: Idzerd op de 1ste plaats. Hij kreeg de handdoekenset van gvn mee.

Een hele knappe score van Idzerd, de enige die zijn handicap gehaald heeft vandaag! Gefeliciteerd!

Soms is het spel bagger en zou je het liefste de clubs wegzetten en voorlopig niet meer aanraken, maar de volgende ronde kan zo maar weer fantastisch gaan en vliegen de pars, birdies je om de oren. Dat maakt golf nou zo leuk! Bij de volgende ronde heb je gewoon weer die kans dat het fantastisch gaat worden!

Bedankt en tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Uitslag: Pinksterwedstrijd 10 juni2019

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.