Lid worden Leden login
18 juni 2019 Geen reacties

GVN Clubkampioenschap 2019

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni speelden we om het GVN Clubkampioenschap Strokeplay. Twee keer een ronde van 18 holes op Golf4All Harderwijk, natuurlijk vanaf de backtee’s. Het werd een prachtige strijd, op een pittig geprepareerde baan.

Op zaterdag werden we wakker van het gekletter van de onophoudelijke regen. En de radar gaf ook niet veel hoop, want Nederland ging geheel schuil onder het regengebied. Maar gelukkig, onderweg werd de regen al minder en om 10.30 uur konden we droog starten.

Op deze eerste dag werd er uitermate goed gespeeld. Er waren maar liefst 5 spelers die een (veel) betere score binnen brachten dan je op basis van hun handicap zou verwachten. Maar met de stevige wind en brute rough bleek het voor de toppers toch wel moeilijk om echt laag te gaan.

Toen we aan het einde van de dag de balans konden opmaken, stonden bij de heren Jan Brehm en Arjan Scholte ter Horst aan de leiding met een score van 80 slagen. Zij werden gevolgd door Martin Vos met 83.

Bij de dames maakte Frances Verheul de beste score van de dag. Na een geweldige eerste 9 holes ging het op de back nine wat stroever, maar uiteindelijk stond er toch een keurige 87 op de kaart. Loes Schellenberg stond na dag 1 op de tweede plaats met 89, gevolgd door Josette Franken met 92.

En dan de finaledag. Toch altijd spannend als je in de laatste flight samen met je concurrenten mag strijden om de titel. Zeker als er in de flights voor je ook nog een paar geduchte kanshebbers lopen. Zo bestond de op een na laatste flight bij de heren uit de kampioenen van de afgelopen drie jaar Stevan Aldershof, Willem Jan Pott Hofstede en ondergetekende.

Van die drie mocht Stevan nog de meeste hoop houden na zijn score van 82. Maar uiteindelijk bleek dat slechts voldoende voor de derde plaats. Jan Brehm maakte op de finaledag 87 en hield daarmee 1 slag voorsprong voor het zilver. Ook kreeg hij de prijs voor de beste netto overall score. Maar de beker was dit jaar voor Arjan, die ondanks de druk stand wist te houden en zo alle andere favorieten achter zich hield.

Bij de dames bleef de top 3 hetzelfde, maar de volgorde veranderde wel. Frances en Josette eindigden na twee rondes op dezelfde totaalscore en op basis van de scores in de finaleronde werd Frances derde en Josette tweede. Beide dames maakten het Loes behoorlijk lastig, maar uiteindelijk lukte het haar toch weer. Net als in 2016 en 2017 is zij ook in 2019 weer de kampioen.

Arjan, Loes en alle andere prijswinnaars van harte gefeliciteerd!

Tot de volgende keer,

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.