Lid worden Leden login
29 oktober 2018 Geen reacties

Jeroen Huizing wint de GVN Masters

Traditiegetrouw sloten we het zomerseizoen af met de GVN Masters. Een speciale wedstrijd waaraan je alleen kunt deelnemen als je in het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebt geleverd.

Zodoende stond er een prachtig deelnemersveld aan de start met de winnaars van de zomer- en wintertour, clubkampioenschappen, buitenlandse trips en andere grote toernooien. En natuurlijk ook de oud winnaars. Want als je de Masters een keer hebt gewonnen, mag je ieder jaar weer meedoen.

Hoewel het een prachtige zonnige dag was, werd het wel direct duidelijk dat het zomerseizoen nu écht afgelopen is. Hooguit 8 graden en een stevige bries, die op Golfbaan Bentwoud altijd extra goed voelbaar is. En dus zagen we voor het eerst de bontmutsen weer op de baan verschijnen en weten we wat ons de komende maanden te wachten staat…

Overigens niets te klagen over de staat van de baan. Bentwoud is in prima conditie met mooie, snelle greens, die door de regen van de afgelopen tijd zelfs een beetje ‘bite’ vertoonden.

Alleen voor de mannen die wel ver, maar niet altijd even recht slaan is dit niet de meest ideale baan. Mis je de fairway net een beetje te veel, dan is je bal vrijwel zeker verloren in het struikgewas. Helaas zorgde dat dus ook voor nogal wat gezoek en daardoor ook flinke vertraging voor de laatste flights. Hopelijk kunnen we dat straks met de nieuwe regels voorkomen!

Binnen de wedstrijd bleek dat het ook niet eenvoudig is om goed te scoren op Bentwoud. Titelverdediger Reinier Kok knokte voor wat hij waard was, maar kwam deze keer niet verder dan de vierde plaats. Jeroen Snelders werd derde met een netto score van 80. Ton Overwater was met netto 75 heel dichtbij, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats op één slag achter onze nieuwe Masters kampioen.

Jeroen Huizing bevestigde nog maar eens zijn goede vorm. Nadat hij vorige week al de Zomertour wist te winnen, was hij met zijn 74 netto ook vandaag de beste. Jeroen gefeliciteerd, vanaf nu ben je voor altijd een Masters kampioen!

Naast de wedstrijdspelers waren op deze bijzondere dag ook onze wedstrijdleiders uitgenodigd om mee te spelen. Graag wil ik hier namens de vereniging nogmaals onze grote waardering voor jullie inspanningen benadrukken. Waar zouden we zijn als jullie niet iedere week onze wedstrijden in goede banen zouden leiden. Dank jullie wel!

En natuurlijk was ook onze huisfotograaf ‘Rokie’ Rob de Kievith erbij. Vrijwel wekelijks worden we door hem voorzien van mooie plaatjes, zodat iedereen kan zien hoe leuk het is om bij GVN te spelen. Ook daarvoor onze grote dank.

En nu… op naar de Wintertour!

Tot gauw,

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.