Lid worden Leden login
7 juni 2018 Geen reacties

Ierland Tour

Op 31 mei reisden 18 GVN’ers af naar Ierland om te genieten van een lekker lang weekend met splendid Irish Golf, Food and Weather.

Muskerry Golf Club

Na aankomst op het vliegveld van Cork en een korte busreis, begon hier ons golfavontuur. Voor veel deelnemers bleek deze baan later een favoriet. Mooie heuvelachtige baan met veel schuine fairways en verrassende greens. Een goede conditie was wel gewenst, want de Irish Breakfast hadden we nog niet genuttigd.

Killarney Golf Club

Geen wonder dat hier 4 keer het Irish Open is gespeeld. Wij speelden de Killeen lus. Een betoverende baan met op veel holes doorkijkjes naar het meer Lough Leane. Een goede approach naar de op sommige holes gevaarlijke greens was cruciaal om de gevreesde 3-putt te voorkomen.

Kenmare Golf Club

Een echte local village course met een charmant clubhuis met een echte President, die in tegenstelling tot andere presidenten wel alcohol drinkt. Hij vergat hierdoor bijna dat voor de huur van een buggy ook moet worden betaald. Veel afwisselende holes, waarbij sommige holes elkaar kruisen wat kan leiden tot hilariteit of gevaarlijke situaties. Pro tip: drink vooraf een glas goede whiskey voor soepele spieren en een goede score. Dit werkte zeker voor mij.

Beaufort Golf Club

Net buiten Killarney ligt deze mooie schone baan. Ze verleidt je tot het spelen van een driver op de 1e tee. Vervolgens lig je in de rough en deze is tough, zoals de dame achter de receptie later bekende. Een prachtige baan voor de zondag die mij eraan herinnerde waarom ik zo graag golf. In het clubhuis was de Beaufort Burger een aanrader.

Het viel niet mee om een goede netto score te behalen op deze mooie banen. Thomas Hoyer nam de leiding op de 1ste dag met een mooie netto score van 74. Op dag 2 nam Michel Brouwer de leiding over door voor zijn ronde op Killarney Golf Club een netto score van 77 te noteren. Toen was daar “moving day” op zaterdag en ruikte ik mijn kans. Met Willem aan mijn zijde maakte ik een fraaie birdy op de eerste hole op Kenmare. 2 strokemaxen en regenbuitjes konden een fraaie score van 70 netto niet voorkomen. Ik pakte de leiding en stond deze niet meer af. Michel Brouwer behield zijn 2e plaats en Ton Overwater klom de laatste dag nog op fraaie wijze naar de 3e plaats in het overall klassement. Omaira Wallé won de bokaal voor de 1e plaats bij de dames en Jerry Kruithof viel als hekkesluiter in het klassement en als meest authentiek geklede golfer ook in de prijzen.

Ik wil alle deelnemers en natuurlijk organisator Willem van der Waal nogmaals hartelijk bedanken voor deze uitermate gezellige en goed georganiseerde Ierland tour. Tot slot wil ik jullie deze quote van voormalig President Bill Clinton niet onthouden:

“I love Golf. It’s perfectly Irish: beautiful, rough, and a lot like life — you get breaks you don’t deserve, both ways. You just have to keep swinging and know it will all even out.”

Jacob van der Wagen.

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.