Lid worden Leden login
29 mei 2019 Geen reacties

Heren Senioren 18 Holes Landskampioen!

Deze ploeg speelt al vele jaren de NGF-competitie en in 2015 mochten zij zich ook al Landskampioen noemen. Ondergetekende mocht dit jaar voor het eerst meedoen. De ploeg bestaat uit: Gert van Bers (captain), Cok Dijkers, Jan van Zessen, Jacques Schenkel, Gerben Huisman, Wim de Gids (reserve) en ondergetekende. We hebben dit jaar een aantal fraaie banen mogen verkennen! Zoals The Duke, Kralingen, Het Woold…

Het was een wonderlijke competitie: de poulewedstrijden (Poule 203) verliepen wisselend: de eerste dik winnen; overmoedig geworden, de volgende dik verliezen; terug op aarde, weer dik winnen…

De laatste wedstrijd kon eigenlijk niet meer serieus genomen worden, want alleen bij 22-0 was er een kans dat we poule-winnaar zouden worden. Wij gingen dus redelijk ontspannen de baan in… en dat hielp!

Want wat blijkt na binnenkomst: alles gewonnen, 22-0! Pas na doortellen van het onderlinge resultaat (van de gewonnen holes over de vier gespeelde wedstrijden) van de twee gelijk geëindigde clubs bleek dat GVN de halve finale zou gaan spelen.

En weer: de tegenstander van de halve finale was op papier een duidelijk sterkere ploeg. Maar ook hier bleken wij een goed resultaat te kunnen boeken, met als gevolg de kers op de taart: de finale op Het Woold tegen Regthuys 1.

Oké, de finale, gewoon lekker ballen, tweede worden is ook geen schande, was stiekem de gedachte. Maar tegen deze club hadden we een kans wisten we ook. De competitiementaliteit van deze ploeg heeft zich bewezen! Met een duidelijke winst met 17 tegen 5 punten mochten we ons Landskampioen noemen!

Zo’n resultaat schept een band. En betekent dat volgend jaar vol overtuiging de titel verdedigd gaat worden. Misschien nu ook wel met professionele GVN golfkleding..;)

En…: waar moet nu dat fraaie zilveren bord met gegraveerde naam hangen? En ook de plaquette wil een fraaie plek natuurlijk. Lastig probleem voor een internet golfclub…

Eric Paardekooper Overman,
Namens het GVN Competitieteam Heren Senioren 18 holes

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.