Lid worden Leden login
30 oktober 2017 Geen reacties

GVN Masters op De Turfvaert

Afgelopen weekend sloten we een prachtig golfseizoen af met de GVN Masters. Sinds 2015 staat deze speciale wedstrijd op het programma, waarbij alle spelers die het afgelopen jaar een bijzondere prestatie hebben geleverd met elkaar strijden om de eer en de prachtige glazen Masters Trofee. Uiteraard waren ook de winnaars van de vorige edities aanwezig, want als je eenmaal de GVN Masters hebt gewonnen, ben je ieder jaar automatisch geplaatst.

Voor deze derde editie waren we te gast op Golfpark De Turfvaert, waar de baan er uitstekend bij lag. Prima fairways, waarop plaatsen niet nodig was en nog steeds mooie, snelle greens. Ondanks de stevige wind en een paar felle buitjes nodigde de baan dus uit om tot mooie scores te komen. En met zo’n deelnemersveld verwacht je natuurlijk ook wel wat.

Er werden maar liefst 15 birdies gemaakt, waarbij twee spelers heel dicht bij een eagle waren. Op hole 2, waar we om de leary speelden, legde zowel Gavin Baptiste als Ed Petersen de bal met slag 2 op een paar centimeter van de hole. Gavin deed dat et een putt van 25 meter en Ed met een pitch van zo’n 90 meter. Aangezien het niet duidelijk was wie er nu dichter bij was, kregen zij beiden de prijs voor de leary. De neary op hole 11 was voor Jochem Trommel, die zijn bal op een paar meter van de hole wist te krijgen.

En dan de uitslag. Ondanks de lage playing handicaps van De Turfvaert wist een aantal spelers dichtbij hun handicap te spelen. Op de derde plaats eindige Oslin Ras met 73 netto (79 bruto) en Martin de Jong werd tweede met 72 netto (83 bruto). Allebei lagen ze op koers voor de overwinning, maar zowel voor Oslin als voor Martin was hole 18 niet al te vergevingsgezind.

Reinier Kok wist het spel wel tot het einde toe goed bij elkaar te houden en zo werd hij de derde GVN Masters kampioen. Ook Reinier maakte 72 netto, maar door zijn lagere handicap (79 bruto) won hij het van Martin. Armand Verstappen, de winnaar van 2016, overhandigde de trofee en daarnaast mag Reinier op een geschikt moment een rondje op The Dutch gaan spelen.

Zo, het seizoen 2016/2017 zit erop, maar dat betekent natuurlijk niet dat de golftas nu naar zolder kan! Volgende week starten we alweer met de Wintertour 2017/2018, die wordt gesponsord door RSGolfshop.nl. Dat wordt dus weer elke week met veel plezier strijden voor leuke prijzen.

Tot gauw!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.