Lid worden Leden login
5 augustus 2019 Geen reacties

GVN Duitsland Weekend

De Zweden week was nog maar nauwelijks ten einde en GVN was alweer “on tour”. Op 3 en 4 augustus bezochten we Golfplatz Borghees en Golfclub Wasserburg Anholt voor het Duitsland weekend. Voor dit toernooi hadden we Hotel De Roode Leeuw in Terborg als uitvalsbasis gekozen en daar vandaan hoefden we slechts even de grens over te steken om bij de beide banen te komen.

De meeste van de 24 deelnemers hadden een extra nachtje bijgeboekt en dus waren er op vrijdag al diverse groepjes gaan voorspelen in de omgeving. Maar aangezien dit niet bij het officiële programma hoorde, hadden we vanuit GVN voor deze dag helaas geen mooi weer kunnen regelen.

En dus druppelden de groepjes ‘s-avonds letterlijk binnen. Op de Rosendaelse was men na 14 holes gestopt omdat de greens volledig blank stonden. Op Heelsum trotseerden slechts 4 van de 11 spelers alle buien om tot een volle ronde te komen. En ook op Mühlenhof moest er geschuild worden voor het onweer. Genoeg sterke verhalen dus om een lange avond te vullen in de bar!

Na een goed en stevig ontbijt was iedereen er zaterdagochtend helemaal klaar voor. Na alle regen van vrijdag werd het een prima droge golfdag op Borghees. Droog was overigens ook erg van toepassing op de baan. Vanwege het enorme neerslagtekort van de laatste maanden staat er op de fairways een soort stro en deze eerste dag werd dus ook al snel omgedoopt tot de “Deutschland Desert Classic”.

Gelukkig had de wedstrijdleiding ‘plaatsen’ als local rule ingesteld en waren de greens wel prachtig groen en strak. Zodoende werd er toch door velen uitstekend gespeeld en kwamen er vele scores in de netto 70’s binnen.

De gehele top drie maakte netto 72 en dus werd er gekeken naar de handicaps om de uitslag vast te stellen. Dit leverde de dagwinst op voor Willem Jan Pott Hofstede. Winny Muller werd tweede en Caroline Lugtenburg derde. Dit was meteen de laatste flight voor de finale, aangezien de startlijst van dag 2 werd bepaald door de uitslag van dag 1.

Na wederom een lange en oergezellige avond in De Roode Leeuw vertrokken we zondag richting Anholt voor de finale. Al snel kwam het zonnetje lekker door en werd het een prachtige zomerdag. En op Anholt mocht er blijkbaar wel gesproeid worden, want deze prachtige baan was werkelijk in topconditie. Iets wat niet van álle spelers gezegd kon worden na alle biertjes, wijntjes en gin-tonics…

Maar toch werd er wederom goed gespeeld. De dagwinst ging deze keer naar Chan Bhoendie met een ronde van netto 71. Hans de Melker werd tweede met netto 73 en de netto 74 van Caroline Lugtenburg bezorgde haar opnieuw de derde plaats.

Toen werd het tijd om het klassement op te maken en wat werd het een spannende ontknoping. Drie spelers bovenaan met alle drie dezelfde totaalscore! Nadat er weer naar de handicaps was gekeken, werd Hans de Melker uitgeroepen tot winnaar. Chan Bhoendie werd overall tweede en Caroline Lugtenburg derde én beste dame.

Alle deelnemers bedankt voor een prachtig GVN weekend. Graag tot een volgende keer, er is nog plaats voor de januari trip naar de Algarve!

Groeten,

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.