Lid worden Leden login
15 oktober 2017 Geen reacties

Thomas Hoyer en Jan Krivka winnaars
Castro Marim Zomertour 2017!

Wat een mooie strijd is er weer geleverd de afgelopen periode voor de Castro Marim Zomertour.  Na een lang en fraai seizoen mocht de top 24 van beide klassementen zich opmaken voor de grande finale op de Hoge Dijk. Het FedEx Cup achtige systeem wat in de zomer en winter gebruikt wordt, wordt gewaardeerd en gaan we ook mee door.

Als organisatie heb je natuurlijk geen grip op het weer maar het was zeker genieten.  De regen van de afgelopen weken was helaas goed merkbaar in de baan en dan vooral in de rough! De rough was een vervelende factor voor veel spelers waardoor er toch verrassende scores gemaakt zijn, je moet immers wel je bal vinden ;-).

De spelers waren ingedeeld op volgorde van het klassement en de top 3 van beide klassementen speelde dus samen in de laatste flight. Dit jaar hebben we gekozen voor een ritssysteem, waardoor er om en om een flight er categorie was opbouwend naar de laatste flights met de potentiele winnaars. Immers met de herberekening die plaatsvindt volgens het reglement voor aanvang van de finale, is een zekerheid op de titel niet vanzelfsprekend.

Jan Krivka begon als leider aan de finale in categorie 2 en hij hield mooi stand. In categorie 1 lukte dat Arjan Scholte ter Horst net niet. De toppers hadden het moeilijk en uiteindelijk werd Arjan toch nog ingehaald door Thomas Hoyer. Hieronder de eindstanden in de beide categorieën:

Eindklassement Zomertour Cat.1

Eindklassement Zomertour Cat.2

Natuurlijk waren er naast het eindklassement ook nog prijzen voor de dagwinnaars. Andre Hogenkamp werd eerste met 72 netto, Ulrich Chin-Kon-Sung tweede met 73 netto, en Jan van Zessen derde met 74 netto. Er vielen maar 7 birdies in het grote deelnemersveld op de mooie egale en snelle greens. De Leary was voor Erik Vonk en de Neary voor Otto Hubregtse.

Een prachtige uitslag met prachtige prijzen, namelijk deelname aan de Castro Marim Cup, gehouden op 16-20 november aanstaande, maar het was nog niet voorbij. Als bonus had onze partner Castro Marim nóg een prachtige prijs beschikbaar gesteld. Een 5 daags verblijf voor 2 personen in een prachtige villa op dit mooie resort in de Algarve, inclusief 5 greenfee’s met buggy. Deze prijs werd verloot onder de finalisten, waarbij iedere finalist net zoveel lootjes kreeg als het aantal deelnames in de zomertour. Hoe meer je had meegedaan, hoe meer kans dus. Nadat het lot was getrokken, bleek Peggy Grootings de gelukkige winnaar van deze reis.

Nadat we wedstrijdleiding weer tot rust was gekomen, na een overheerlijke whiskey, beschikbaar gesteld door Jerry Kruithof, ook wel bekend als een van de whisky flightgenoten, hadden we als dank voor onze GVN huis fotograaf ook nog een verrassing in petto. In een klein maar intiem gezelschap is het kado, een pasteltekening van zijn onlangs overleden dierbare kat Bono, overhandigd aan Rob de Kievith. Een gegund kado namens ons en daarna zijn er nog aardig wat knuffels met elkaar uitgewisseld.

Het zomer seizoen is hiermee ten einde gekomen en na de GVN Masters gaan we ons weer focussen op de Wintertour, die dit seizoen gesponsord wordt door RSGolfShop.nl.

Keep swinging,

Willem van der Waal

 

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.