Lid worden Leden login
15 april 2019 Geen reacties

Eclectic op The Links Valley

“April doet wat ie wil” of “Aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed”. Zomaar twee gezegdes die uitstekend van toepassing waren op onze zaterdag in Ermelo, tijdens onze eerste wedstrijd op The Links Valley.

De dag begon koud, maar wel met een prachtig zonnetje. Dus na de koffie met appelgebak stonden de 28 deelnemers te trappelen om te starten deze bijzondere baan. Grote hoogteverschillen, pure zandgrond en een ruig heidelandschap en dan ook 9 holes die je in 2 richtingen kunt spelen. Uniek in Nederland en een prachtige ervaring.

Maar het werd nog specialer, want niet alleen de baan bleek omkeerbaar. Ook het weer bedacht halverwege de wedstrijd dat het tijd werd om het over een ander boeg te gooien. Eerst verschenen er een paar vriendelijke wolkjes, toen werd de lucht donkergrijs en trok de wind aan en toen… hagel en sneeuw!!! Echte dikke vlokken, die we de hele winter niet hebben gezien.

Gelukkig speelden we op deze dag ‘Eclectic’. Bij deze spelvorm speel je twee keer dezelfde 9 holes, waarbij je in de tweede ronde steeds de kans hebt om je score per hole te verbeteren. Uiteindelijk telt voor de uitslag dan dus steeds je beste score per hole. Best fijn als je bijvoorbeeld in de sneeuwbui hebt lopen prutsen ;-).

Al met al leverde dit spelletje dus mooie scores op, ondanks de moeilijke baan en moeilijke omstandigheden. Zo werden er maar liefst 10 birdies gemaakt! Niet door Jeroen Snelders, maar hij sloeg wel de neary op hole 3/12. Op hole 9/18 werd gestreden om de longest drive en die werd geslagen door Otto Hubregtse en Petra den Ouden.

En dan het erepodium. Rob Kleihorst en Robert Philips scoorden allebei 31 netto op hun ‘goede’ 9 holes. Omdat Rob iets beter scoorde werd hij tweede en Robert kreeg de derde prijs. Grote winnares van deze leuke golfdag werd Petra den Ouden. Zij verdeelde de goede en minder goede holes uitstekend en kwam zo tot een prachtige 30 netto. Gefeliciteerd!!!

Het was een mooie ervaring op The Links Valley en in oktober gaan we nog een keer terug om de baan andersom te spelen.

Tot gauw allemaal!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.