Lid worden Leden login
11 september 2017 Geen reacties

Clubkampioenschap Matchplay

Zondag 10 september was het zover. Na een lang matchplay seizoen werden de finales gespeeld op Golfclub Flevoland. Net als vorig jaar bleven de deelnemers gedurende de hele competitie actief, ook als er tussentijds een partij werd verloren. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk toch om de ‘last man standing’ en die werd bepaald in 4 verschillende categorieën.

In Categorie 4 ging de finale tussen Mark de Kievith en Rinze Bulstra en die strijd werd met 4/2 gewonnen door Mark. In Categorie 3 was Glenn Moestadja zonder te spelen al derde geworden. Danny Smith besliste de finale tegen Willem van der Waal met 3/2 in zijn voordeel.

Helaas in Categorie 2 door een aantal afmeldingen geen finalewedstrijden. Maar winnaar Reinier Kok en de als derde geëindigde Rudy Blanes waren wel aanwezig om hun prijzen in ontvangst te nemen.

En dan de strijd om het Clubkampioenschap in Categorie 1. Erwin Mulder en Arjan Scholte ter Horst speelden een mooie pot om het brons, die met 2/1 in het voordeel van Erwin werd beslist.

De grote finale beloofde een titanenstrijd te worden tussen de regerend (drievoudig) kampioen George Hartog en Willem Jan Pott Hofstede, die eerder dit jaar al clubkampioen strokeplay werd.

Al snel werd het duidelijk dat er dit jaar geen maat staat op Willem Jan. Hoewel George niet slecht speelde, kwam hij er niet aan te pas tegen alle parren en birdies. En dus was het al na 12 holes beslist en is Willem Jan onze nieuwe kampioen!

Alle deelnemers bedankt voor de sportiviteit en alle winnaars van harte gefeliciteerd! We gaan ons nu beraden op het format voor 2018. Hopelijk zijn de dames dan ook weer van de partij!

Dylan Weggeman

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.