Lid worden Leden login
15 juli 2018 Geen reacties

Castro Marim Zomertour op Waterland

De baan van de Waterlandse was door de droogte veranderd in een harde droge linksbaan. De ballen rolden dus goed door en je moest de bal voor de greens laten landen.

Het veld van 17 spelers kwam tot 11 birdies, wat aangeeft dat de greens in prima conditie waren. Een deel van het veld kon uitstekend met deze omstandigheden omgaan en kwam met mooie scores binnen.

Ook bijzonder was dat 2 spelers in de laatste 2 flights een birdie maakte vanuit dezelfde bunker op hole 16. De neary op deze par 3 hadden ze natuurlijk niet omdat hun bal in de bunker lag na de eerste slag.

Caroline Lugtenburg rolde haar bal wel netjes de green op en won de balletjes. De Leary op de korte par 4 tweede hole was voor Herman van Woudenberg. De dagprijzen waren uiteindelijk voor Glenn Moestadja (derde) met 74 netto, Dirk van Geelen met 73 netto (tweede) en de winnaar Wim de Gids met 70 netto.

Volgende week spelen we misschien weer eens op een baan die wat regen heeft gekregen. Zoniet dan gaat de zomertour door onder niet Nederlandse linksachtige omstandigheden.

Willem Jan Pott Hofstede

Klassement Zomertour 12 – Cat.1

Klassement Zomertour 12 – Cat.2

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.