Lid worden Leden login
30 september 2019 Geen reacties

Arjan Scholte ter Horst wint de Zomertour!

Zaterdag 28 september was het zover, de grote finale van de Weerslag.nl Zomertour op Golfbaan Bentwoud. Helaas was het op deze dag maar al te duidelijk dat de finale aan het einde van de zomer wordt gespeeld. De Weerslag app werd dus veelvuldig gecheckt, in de hoop dat de buien snel zouden wegtrekken. Helaas was dat niet direct het geval en moesten voor de start toch echt de regenpakken worden aangetrokken.

Gedurende het eerste deel van de wedstrijd trokken er talloze buien over en daarbij trok de toch al stevige wind ook nog eens extra aan. Pittige omstandigheden, zeker op een open baan als Bentwoud (door de leden ook vaak ‘Bentwind’ genoemd en dat is niet voor niets). Maar dat is eigenlijk toch ook wel weer mooi voor een finale, waarin alles uit de kast moet om de eindoverwinning op te kunnen eisen.

Bij de GVN tours volgen we al een aantal jaren de methodiek van de Amerikaanse PGA Tour. Bij iedere deelname kun je dus punten verdienen voor het klassement en op basis van de ranking beginnen de 30 hoogst genoteerde spelers aan de finale. Voorheen werden de behaalde punten dan herberekend, maar sinds dit jaar begint de nummer 1 met 10 extra slagen, de nummer 2 met 8 en zo loopt dat volgens een schema af. Kortom, de klassementsleider begint met een voorsprong, maar het blijft in theorie altijd spannend in de finale.

Nou, na deze finale kunnen we wel stellen dat die theorie klopt! Na 18 heroïsche holes waren de verschillen in de top minimaal. Sterker nog, er eindigden maar liefst drie spelers gelijk. Ruth de Randamie, Arjan Scholte ter Horst en Rob de Kievith brachten alle drie een netto score van 72 binnen en dat betekende dat er een echte play-off gespeeld moest worden om het tour kampioenschap te beslissen.

Ruth nam genoegen met de derde plaats en dat was best begrijpelijk. Als je na zo’n natte ronde al bijna 2 uur binnen zit, ben je natuurlijk lekker opgewarmd. Maar voor de spieren is het een minder fijn idee om dan weer koud aan de slag te moeten. Het werd dus een tweestrijd tussen Arjan en Rob, gevolgd door vrijwel alle andere deelnemers. Na een spannende extra hole besliste Arjan de strijd dan toch in zijn voordeel en werd hij de kampioen van de Zomertour 2019. Gefeliciteerd Arjan, maar ook Rob en Ruth met jullie prachtige prestatie.

De zomertour zit erop en we gaan weer richting de donkere dagen. Maar dat betekent natuurijk niet dat er geen GVN wedstrijden zijn. Dus check de kalender en we zien jullie graag binnenkort weer!

Wil je ondertussen nog even meegenieten van die prachtige play-off, bekijk dan onderstaand filmpje dat Mark de Kievith voor ons heeft gemaakt.

Keep swinging!

Dylan Weggeman

Uitslag finale zomertour

 

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.