Lid worden Leden login
8 juni 2020 Geen reacties

TsjechieXperience ZT – Rhoon

 

Vandaag 6 juni waren wij te gast op Rhoon. Nog niet een echte wedstrijd, maar toch weer een lekkere ronde kunnen spelen en natuurlijk punten kunnen verdienen voor het klassement van de  TsjechieXpericence zomer tour 2020. Voor de mensen die er niet bij waren moet ik wel even wat uitleggen, want als je zo naar de scores kijkt, is er heel goed gescoord door de meeste mensen.

Toen ik goed op tijd bij de baan kwam stond er een bordje bij de receptie dat hole 14 dicht was na 13.00 uur. Aangezien wij om 13.14 uur pas weg gingen met flight 1, betrof ons dit volledig. In samenspraak met Hans hebben wij besloten om hole 14 helemaal niet te spelen en bij iedereen een 0 op de scorekaart te noteren, zodat de bruto en netto scores bij iedereen hetzelfde zou blijven. Hierdoor heeft wel iedereen een hole minder gespeeld en ook een non qaulifying kaart gelopen. Toch waren er een paar flights die de hole toch hebben kunnen spelen, omdat de werkzaamheden door de vrijwilligers van Rhoon al klaar was.

Genoeg gekletst vooraf, dan nu de baan en de scores.
Over de baan vind ik: Het is een leuke gevarieerde baan, waar je goed op positie moet spelen. Als je dan een keer een afzwaaier hebt, dan wordt je meestal wel genadeloos afgestraft. Toch hebben ze op een aantal plaatsen flink gesnoeid, wat de speelbaarheid bevorderd. Helaas waren de tees over het algemeen slecht en de greens veel te hobbelig. De fairways daar in tegen lagen er perfect bij.

Het waaide flink vandaag en daar heeft menigeen veel last van gehad, maar zo als altijd zijn er toch weer een paar personen die daar maling aan hebben en toch heel goed spelen. De gebroeders Kievith bijvoorbeeld hebben vandaag prima zaken gedaan voor het zomer tour klassement. Met 86 bruto en 67 netto de dagwinnaar: Mark ! Op een verdienstelijke 2e plek met 94 bruto en ook 67 netto: Rob ! Met een bruto 82 en netto 68 maakt Rayen het podium compleet ! Gefeliciteerd, heren!
Er zijn ook nog een aantal birdies gemaakt en dus zeker het vermelden waard: Pieter Bas: 2 birdies! Arno: 2 birdies! Willem Jan: 1 birdie! Jeroen: 1 birdie! Goed gedaan, heren!

Voor meer foto’s zie de reportage van Rokie

Volgende week is Westwoud aan de beurt om ons te ontvangen en het weekend daarna staat het Clubkampioenschap op de agenda, dus iedereen snel in vorm komen om over twee weken te kunnen vlammen!
Bedankt voor jullie komst naar Rhoon en tot de volgende keer.

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Uitslag 6 juni Rhoon

Klassement na 4 rondes

PS: als iemand toevallig gezien heeft dat een een auto op de parkeerplaats van Rhoon een zwarte Nissan 350Z geeft geraakt dan graag even bericht naar info@gvn.nl. Pieter Bas Elskamp wil graag in contact komen met de eigenaar.

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.