Lid worden Leden login
22 mei 2020 Geen reacties

TsjechieXperience ZT – Best Golf

 

We zijn de baan weer in!

Na een 8 weken thuis bedenken hoe het ook alweer was, vroeger, konden we afgelopen donderdag als GVN weer de baan in. Zonnebrand uit de tas en goed smeren, water in de tas en goed drinken.

Het was warm en drukkend op Best Golf bij de 1e ronde van de TsjechieXperience Zomer Tour 2020.

Meteen weer volle bak met 30 spelers die volgens de regels gespreid arriveerden. Nog niet iedereen had de klok goed op het oog. Misschien nog gewend van vooraf een bakkie en een praatje te doen. Oproep maar meteen om je te houden aan de regels en protocollen.

Maar goed met 30 spelers gespreid over 10 flights de baan in volgens de nieuwe routing op Best. Een wat makkelijker begin aan de parkzijde op wat ooit de par 5 vijftiende was. Toch veel ballen links en rechts de bomen in. Tussen de lussen van 4 of 5 holes dan wel weer een stukje lopen. Wel fijn dat ze dan tijdelijk op Best een soort van halfway station hebben waar je even kan bij tanken.

De “wedstrijd” dan. Scores overall niet al te best. Gemiddeld 104 bruto en 87 netto. Toch wat “roest” hier een daar lijkt het. Warme weer was ook wel een factor lijkt me. Helaas vielen er wel behoorlijke gaten waardoor niet alleen de eigen collega GVN-leden lang moesten wachten, en al vanaf hole 3, maar ook de lokale spelers hadden er last van. Het is weer even wennen om weer in de baan te zijn maar 2 holes tussen ruimte is toch echt te veel.

De scores  dan: Kurt Elfrink, op het laatste moment nog een plek gekregen, scoorde een 98 bruto en 77 netto en was daarmee derde. Op de tweede plaats Thomas Hoyer met 92 bruto en ook een 77 netto. Ton Overwater de winnaar van ronde 1 met 96 bruto en 76 netto.

En ja dan is het raar dat iedereen alweer op weg naar huis is op het moment dat de laatste flight binnenkomt en we geen prijsuitreiking kunnen doen. We gaan het zien of en hoe we dit na 1 juni gaan oplossen als hopelijk de golfhoreca weer opengaat.

Birdies waren er nog voor Erik, Chan, Jeroen, Ton en René en Pieter (2x).

Aanstaande zondag alweer ronde 2 van de TsjechieXperience Zomer Tour 2020 op Golfpark Turfvaert. Hopelijk ook weer bij prima weer maar wel met minder wachten.

Dank aan Rokie voor de mooie foto’s. Bekijk de gehele reportage hier.

Groet,

Hans

Uitslag Best Golf 21 mei

 

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.