Lid worden Leden login
4 februari 2020 Geen reacties

RSGolfshop.nl Winter Tour – Scherpenbergh

Op deze historische dag hadden wij een wedstrijd op de Scherpenbergh. Met 24 mannen en vrouwen zat deze helemaal vol. Wij hadden het niet echt getroffen met het weer, want het regende behoorlijk. Gelukkig werd het tegen het einde van de ronde toch nog droog. De 24 mannen en vrouwen waren echte bikkels, want niemand liet zich afschrikken door de regen. Mijn complimeten voor iedereen voor jullie enthousiasme en motivatie om zo vrijwillig door de regen te lopen!

De baan lag er nog prima bij, her en der wel wat nat, maar nog prima bespeelbaar. De greens waren echt boterzacht, dit was wel een voordeel, want je kon prima de bal laten vliegen naar de pin, afstand goed inschatten en rol kreeg de bal niet. Zelfs met de hogere ijzers ging dat prima.

Doordat er zo aanvallend gespeeld kon worden zijn er ook een hoop birdies gevallen. De volgende personen hebben allemaal 1 birdie gemaakt: Hans, Ton, Nico, Robert H, Jeroen, Camiel, Mladen, Henk N en Otto. Gefeliciteerd, heren! Allen hebben een birdie bal ontvangen.

De neary had ik op hole 4 gezet met voor de heren 134 meter en voor de dames 110 meter naar de vlag. Een lekkere volle ijzerslag, voor iedereen prima te halen. Robert Kleihorst heeft dat het beste gedaan. De bal lag op ongeveer 3 meter, helaas ging de birdie put er net niet in voor Robert. Gefeliciteerd, Robert! Hij heeft een ballendoosje gewonnen.
De leary had ik op hole 11 gezet met voor de heren 244 meter en voor de dames 210 meter naar de vlag. Op deze hole moet je tactisch spelen, goed je positie bepalen van de tee en daarna natuurlijk een fantastisch schot naar de green maken. Ton Overwater deed dit het beste al in de tweede flight. Omdat de bal ongeveer 20 centimeter van de hole lag werd het erg moeilijk voor de andere flights hier nog tussen te komen. Je raad het wel: Dit gebeurde niet en Ton maakte ook nog eens de put voor birdie! Gefeliciteerd, Ton! Hij heeft ook een ballendoosje gewonnen.

Zoals je kunt zien in de uitslag is er best wel goed gescoord. De top 12 allemaal onder de 80 netto. Dat vind ik wel netjes in deze periode en onder de omstandigheden die ik al beschreven had.
Op de 3e plaats: Met 80 bruto en 73 netto –> Jeroen! Hij mocht als laatste ‘kiezen’ en hij kreeg de drinkfles met sokken. Gefeliciteerd!
Op de 2e plaats: Met 91 bruto en 71 netto –> Robert H! Hij koos de pitchfork met ingebouwde puntenslijper. Gefeliciteerd!

Je moest vandaag heel erg diep gaan om deze man te verslaan. Echt alles lukte deze heer, putts vielen er bij de vleet, mooie slagen naar de green en prima afslagen waar je verder mee kon. En als het dan toch een keer iets minder ging, waren de herstelslagen fantastisch! Dan kom je natuurlijk op een hele mooie score uit!

Met 81 bruto en 65 !!! netto –> Camiel !!! Hij ging voor de wintermuts van onze sponsor RSGolfshop.nl.

Gefeliciteerd! Fantastisch gedaan!

Dit was niet alleen een historische dag vanwege de datum, maar ook extra historisch door deze fantastische winnende score van Camiel! Dit zal nog lang in mijn geheugen blijven hangen.

Bedankt voor jullie komst naar de Scherpenbergh en graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke golfgroet,
Arno Joosen.

Uitslag Scherpenbergh 2 februari

 

Terug naar overzicht

Reageren is niet mogelijk.